«Καμία δουλειά δεν μου αρέσει!». Πώς θα ανακαλύψεις με τι θέλεις να ασχοληθείς;

19:49 29/4/2022 - Πηγή: iPop

Το πώς θα μάθω με τι θέλω να ασχοληθώ είναι μια εύλογη ερώτηση που έχουν πολλοί νέοι. Είσαι σε μια σχολή και μαθαίνεις ουσιαστικά αυτό που θα ακολουθήσεις στο μέλλον, όμως πώς θα ξέρεις στα σίγουρα αν αυτό είναι κάτι που θα σε ευχαριστεί. Δεν το ξέρεις και λυπάμαι που σου λέω την αλήθεια έτσι κατάμουτρα. Άλλωστε αυτά που μαθαίνουμε τέσσερα χρόνια στις σχολές είναι περίπου το 1/10 από αυτά που θα δεις σε ένα χρόνο δουλειάς.

Πώς θα μάθω με τι θέλω να ασχοληθώ

Αυτό το άρθρο είναι από αυτά που συχνά ονομάζω «Aha moments», το γράφω έχοντας αυτή τη διάθεση για

έμπνευση, για νέους ορίζοντες και φυσικά εσένα να ψάχνεσαι ακόμα περισσότερο φεύγοντας από αυτή τη σελίδα. Μπορεί αυτή τη στιγμή να είσαι στην αρχή της ζωής σου και να μην έχεις κάποιον να συμβουλευτείς, ή να μην έχεις από πού να πιαστείς, να βλέπεις όλη αυτήν την απογοήτευση που υπάρχει στις ειδήσεις και τα νέα.

Αυτή όμως είναι μόνο η μια πλευρά του νομίσματος και σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι όλη η αλήθεια. Αν δεν ξέρεις με τι θέλεις να ασχοληθείς, αν νομίζεις ότι καμία δουλειά δεν σου αρέσει, αν ψάχνεσαι επαγγελματικά είναι κάτι που κάνουμε όλοι και στην αρχή της πορείας μας αλλά και στη συνέχεια. Όλοι μας αναζητούμε το ιδανικό για εμάς και την βελτιωμένη έκδοση του εαυτού μας.

FreepikΘα το έκανα ακόμα και δωρεάν;

Φυσικά η δουλειά εκτός από όλα τα άλλα είναι και επιβίωση. Δεν δουλεύουμε για το κέφι μας, δουλεύουμε για να βγάλουμε τον επιούσιο και να μπορέσουμε να καλύψουμε τις βασικές αρχικά και κατόπιν τις υπόλοιπες ανάγκες μας. Προσπάθησε να σκεφτείς ποιο είναι αυτό το ένα και μοναδικό πράγμα που αγαπάς να κάνεις κάθε μέρα και όταν το κάνεις ξεχνάς ακόμα και να φας ή να δεις το κινητό σου.

Αυτό το πράγμα που σκέφτηκες είναι το πάθος σου και αν κάποιος σε πλήρωνε για να το κάνεις κάθε μέρα θα ήσουν ευτυχισμένος γιατί απλά δεν θα ένιωθες ότι κάνεις δουλειά με την κλασική έννοια της δουλειάς, όπως τη φαντάζεσαι δηλαδή.

Να ξέρεις ότι δεν πάνε όλοι οι άνθρωποι στη δουλειά τους σιχτιριζοντας. Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν μια δουλειά που αγαπούν, αλλά για να τη βρουν αυτή συνήθως ψάχτηκαν αρκετά. Αν δεν δοκιμάσεις δουλειές πώς θα ξέρεις τι είναι αυτό που σου αρέσει και τι όχι; Φυσικά η σταθερότητα είναι ένας παράγοντας που εκτιμάται από τους εργοδότες αλλά αν είσαι νέος έχεις το δικαίωμα να ψάξεις περισσότερο, να μαζέψεις προϋπηρεσία, να μάθεις πράγματα, να μάθεις την επικοινωνία με τους ανθρώπους. Να μάθεις!

Εκεί που συναντιέται το ταλέντο με το πάθος και την αποστολή! Με απλά λόγια, πώς να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα;

Ο χρόνος είναι πολύτιμος

Όχι μόνο για τα επαγγελματικά σου αλλά για όλους τους τομείς της ζωής μας. Έχουμε όλοι 24 ώρες και αυτές είναι που τον κάνουν πολύτιμο. Σκέψου όμως ότι στο ίδιο 24 κάποιοι γίνονται επιτυχημένοι ροκ σταρ, άλλοι γίνονται χειρούργοι και σώζουν ζωές και άλλοι παράγουν οποιοδήποτε έργο που θα βοηθήσει κάποιον άλλο συνάνθρωπο να αναπνεύσει καλύτερα.

Όλοι μας έχουμε ή ξέρουμε κάτι που μπορεί να προσφέρει αξία σε κάποιον άλλο άνθρωπο. Που αυτός ο άνθρωπος θα πλήρωνε όσο όσο για να το αποκτήσει. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το βρούμε και να το «δώσουμε» στους ανθρώπους.

Ο χρόνος σου είναι πολύτιμος. Σχεδίασε προσεκτικά τη στρατηγική σου. Όπου διαθέσεις το χρόνο και την ενέργειά σου γίνεσαι καλύτερος. Αν αυτό που κάνεις σήμερα δεν σου προσφέρει εσωτερική πληρότητα και ευτυχία, βρες αυτό που σε κάνει να νιώθεις έτσι και μπες στη δουλειά αυτή. Έχε αυτή τη σπίθα στα μάτια και προχώρα σε ότι βγάλει το μονοπάτι της ζωής σου μπροστά σου. Δεν χάνονται οι άνθρωποι που έχουν τη σπίθα, κανείς δεν θέλει να τους χάσει από τη ζωή τους.

Δοκίμασε μέχρι να το βρεις

Ναι υπάρχουν τυχεροί άνθρωποι που βρίσκουν κατευθείαν την κλίση τους, τι αγαπούν να κάνουν και ζουν με καλά την υπόλοιπη ζωή τους. Υπάρχουν και εκείνοι που χρειάζεται να κάνουν δοκιμές μέχρι να το βρουν. Κανείς δεν έχασε δοκιμάζοντας. Μια δοκιμή δε σημαίνει αιώνια δέσμευση. Δοκίμασε μέχρι να το βρεις και μην σηκώνεις ψηλά τα χέρια. Όλοι ήρθαμε εδώ για να λάμψουμε, όχι μόνο κάποιοι τυχεροί.

Ο πιο πλήρης οδηγός για την εύρεση εργασίας. Όλες οι συμβουλές για όσα χρειάζεται να ξέρεις ώστε να γίνεις περιζήτητος

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Καμία δουλειά δεν μου αρέσει!». Πώς θα ανακαλύψεις με τι θέλεις να ασχοληθείς; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
, δε θελω να κανω καμια δουλεια
Τυχαία Θέματα