Καλοκαιρινή δουλειά σε ανέργους χωρίς να χάσουν τα δικαιώματά τους

19:54 26/4/2017 - Πηγή: iPop

Ευχάριστα νέα για όσους είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ κι επιθυμούν να εργαστούν εποχιακά χωρίς, ωστόσο, να χάσουν τα δικαιώματά τους.

Ο ΟΑΕΔ δίνει τη δυνατότητα στους ανέργους να δουλέψουν τους καλοκαιρινούς μήνες σε κονσερβοποιίες χωρίς να χάσουν όμως τα δικαιώματά τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ.

Η εργασία αφορά στους

καλοκαιρινούς μήνες και περιλαμβάνεται στο ν. 4461/2017, το οποίο προσφάτως ψήφισε η Βουλή.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ) αναφέρει πως: «Η ΕΚΕ που πλαισιώνεται από 17 μέλη, απασχολεί περισσότερα από 10.000 άτομα στη διάρκεια του καλοκαιριού, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και πιο περιορισμένα τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο».

Πλέον, όσοι άνεργοι επιθυμούν να εργαστούν εποχιακά χωρίς να χάσουν τα δικαιώματά τους μπορούν να το πράξουν.

Το άρθρο 92 του ν. 4461/2017 αναφέρει: «Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που πραγματοποίησαν ως και εβδομήντα ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον Ο.Α.Ε.Δ. να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους, και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι.

Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος που είναι εγγεγραμμένος άνεργος, μπορεί να εργαστεί το καλοκαίρι στις κονσερβοποιίες, χωρίς να χάσει κανένα δικαίωμά του που προκύπτει από την ιδιότητά του αυτή».

The post Καλοκαιρινή δουλειά σε ανέργους χωρίς να χάσουν τα δικαιώματά τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα