Και τελικά… Πότε σταματάει να μεγαλώνει ο σκύλος σου;

11:53 30/8/2017 - Πηγή: iPop
To πήρες κουτάβι και το βλέπεις να μεγαλώνει και να μεγαλώνει και τελικά σκέφτεσαι «πότε θα σταματήσει να μεγαλώνει; Πότε θα ξέρω ποιο θα είναι το τελικό του μέγεθος;». Πρόκειται για μια απορία πολλών ιδιοκτητών σκύλων και ιδιαίτερα όσων πήραν κάποιο σκυλάκι από καταφύγιο ζώων και δεν γνωρίζουν την ακριβή ράτσα του κατοικίδιου που υιοθέτησαν.

Η ανάπτυξη, όμως, ενός σκύλου δεν είναι ένα τόσο απλό ερώτημα. Για να είναι ακριβής η απάντηση, θα πρέπει να εξετάσουμε την ωριμότητα του σκύλου στους εξής τομείς:

ΔόντιαΣκελετόςΣεξουαλική ωριμότητα

Ένα σκύλος

κατοικίδιο συνήθως φθάνει στην οδοντική ωρίμανση γύρω στους 8 με 9 μήνες ζωής. Αυτό σημαίνει ότι το κουτάβι σου ηλικίας 9 μηνών, θα έχει όλα τα μόνιμα δόντια του και θα πρέπει σίγουρα να ξεκινήσει η οδοντιατρική του φροντίδα.

Οι περισσότερες ράτσες σκύλων συνήθως έχουν φτάσει στο τελικό τους μέγεθος μέχρι την ηλικία των 10-11 μηνών. Η σκελετική ωριμότητα μπορεί επίσης να συσχετιστεί με τη ράτσα, τη διατροφή, την ηλικία της στείρωσης και το σχετικό μέγεθος των άκρων.

Ο τελευταίος τύπος ωριμότητας είναι επίσης σημαντικός. Δεν είναι πιθανό κάποιος σκύλος να επιτύχει σεξουαλική ωρίμανση πριν από την οδοντική ωρίμανση, οπότε αν το σκυλί σου εξακολουθεί να έχει τα δόντια κουταβιού, πρέπει να του δώσεις περισσότερο χρόνο!

The post Και τελικά… Πότε σταματάει να μεγαλώνει ο σκύλος σου; appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
πότε σταματάει η ανάπτυξη του σκύλου, μεχρι ποτε μεγαλωνει ο σκυλος
Τυχαία Θέματα