Πεκίνο: Εξετάζεται αντίδραση στην εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας

11:02 30/8/2017 - Πηγή: iPop
Η Κίνα, μαζί μ’ άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξετάζει αντίδραση στην εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας πάνω απ’ την Ιαπωνία, όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών.

Λίγες ώρες μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ήρθαν οι δηλώσεις του Κινέζου ΥΠΕΞ, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το Πεκίνο, βασικός σύμμαχος

της Βόρειας Κορέας, βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με τα άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις τελευταίες εξελίξεις στην κατάσταση».

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε εάν το Σ.Α. εξετάζει νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

Η Κίνα, αν και στηρίζει διπλωματικά τη Β. Κορέα, αλλά είναι επίσης κι ο μεγαλύτερος εμπορικός της εταίρος, «το Πεκίνο φυσικά δεν εγκρίνει την εκτόξευση του πυραύλου από την Πιονγιάνγκ, η οποία παραβίασε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και επέφερε πλήγμα στη συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων», πρόσθεσε ο Κινέζος Υπουργός.

Υπάρχει και μια άλλη σημαντική πλευρά, και αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση των 15 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, κάτι που πρέπει να διατηρήσουμε στην αναζήτηση μιας διπλωματικής και ειρηνικής λύσης στο πυρηνικό πρόβλημα στη χερσόνησο

Ο ίδιος έκανε έκκληση για «εξαμερείς συνομιλίες» (μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ρωσίας και της Ιαπωνίας), ζητώντας από όλες τις πλευρές «ν’ αποφύγουν κάθε μέτρο που θα συμβάλει στην κλιμάκωση της έντασης».

The post Πεκίνο: Εξετάζεται αντίδραση στην εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα