Και όμως, το να είσαι συντετριμμένη είναι οκ!

20:02 12/11/2014 - Πηγή: iPop

Αισθάνεσαι πως η καρδιά σου έχει σπάσει σε 1000 κομμάτια, ένα βάρος έχει εγκατασταθεί στο στήθος σου και ψάχνεις λόγους για να αισθανθείς καλύτερα και δεν βρίσκεις. Και όμως, οι ψυχολόγοι μας εξηγούν πως το να είσαι συντετριμμένη είναι οκ. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα λένε πως είναι πολύ καλύτερο να είσαι «κομμάτια» από ότι να είσαι, ή να προσπαθείς να είσαι, καλά.

Για ποιους λόγους όμως το να είσαι συντετριμμένη είναι οκ;

Αλλάζεις τη ρότα σου

Κάθε φορά που κάτι φράζει το δρόμο μας, ψάχνουμε για εναλλακτικές οδούς. Το ίδιο συμβαίνει και στη ψυχολογίας μας.

Όταν φτάνουμε στο έσχατο σημείο αλλάζουμε ρότα και ψάχνουμε τρόπους να βελτιωθούμε, να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.

Επαναπροσδιορίζεις το ποιος είσαι

Σκέψου τον εαυτό σου σαν ένα κομμάτι πηλό έτοιμο να πάρει μορφή στα χέρια του γλύπτη. Σπάνια ο πηλός γίνεται με την πρώτη προσπάθεια κάτι όμορφο! Συνήθως χρειάζονται πολλές επαναλήψεις. Έτσι είναι και η ψυχολογία του ανθρώπου. Μέσα από κάθε αποτυχία επαναπροσδιορίζεται το είναι μας μετατρέποντας τον πόνο σε όπλο μας!

Μαθαίνουμε πολύτιμα μαθήματα

Το σχολείο είναι ο χώρος που παίρνουμε βασικές γνώσεις αλλά ο πόνος είναι το καλύτερο σχολείο για πρακτικές γνώσεις. Μαθαίνεις μέσα από τον πόνο να αντιμετωπίζεις καταστάσεις για να γλιτώσεις την επανάληψη αυτού του πόνου. Μέσα από αυτά τα μαθήματα μεγαλώνουμε και γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι!

Μαθαίνεις να χειρίζεσαι τον πόνο

Πέφτεις και χτυπάς το πόδι σου. Πονάς υπερβολικά πολύ. Μετά από λίγες μέρες χτυπάς και πάλι στο ίδιο σημείο, και μετά από λίγες μέρες ξαναχτυπάς. Κάθε χτύπημα φέρει το ίδιο φορτίο πόνου, αλλά κάθε χτύπημα εσύ το αισθάνεσαι όλο και λιγότερο επώδυνο γιατί ο οργανισμός σου έχει «συμφιλιωθεί» μ αυτό τον πόνο και έχει μάθει να τον διαχειρίζεται. Αυτό συμβαίνει και με τον ψυχολογικό πόνο…

Αποδεικνύει πως το μη τέλειο είναι όμορφο!

Μερικές φορές επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στη τελειότητα που το παραμικρό λάθος μας διαλύει ψυχολογικά. Κάποια στη όμως συνειδητοποιείς πως όσα λάθη και να κάνεις είσαι οκ και στέκεσαι ακόμα όρθια. Μαθαίνεις να αγαπάς το μη τέλειο και τις χαρακιές που σου έχουν αφήσει τα λάθη σου!

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Και όμως, το να είσαι συντετριμμένη είναι οκ! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα