Καμπανάκι από τον Συνήγορο του Πολίτη: Η κρίση είναι ανθρωπιστική

12:43 7/3/2017 - Πηγή: iPop

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κρίση η οποία πλέον δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και ανθρωπιστική, κρούει ο Συνήγορος του Πολίτη μέσω της σχετικής του έκθεσης που παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Η μετεξέλιξη της πολυετούς οικονομικής, δημοσιονομικής κρίσης σε ευρύτερα κοινωνική, με χαρακτηριστικά πλέον ανθρωπιστικής, πιστοποιείται από τα πορίσματα του Συνηγόρου» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης κατά την παράδοση της έκθεσης της Ανεξάρτητης

Αρχής για το 2016 στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Όπως παράλληλα υπογράμμισε «η οικονομική κρίση μετατρέπεται σε ανθρωπιστική, ενώ διευρύνεται η έννοια των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και σε άτομα τα οποία μέχρι πρότινος ζούσαν αξιοπρεπώς».

Ο Συνήγορος του Πολίτη μεταξύ των υπολοίπων εξήγησε πως ρόλος της Αρχής είναι να «διαπιστώνει τις ατέλειες και αδυναμίες και να σημειώνει τα όρια λειτουργίας και απόδοσης των υφιστάμενων δομών και μηχανισμών παροχής υπηρεσιών, αλλά και τα εξασθενημένα περιθώρια αντοχής των πολιτών».

«Η πολυετής οικονομική κρίση είναι πλέον κοινωνική/ανθρωπιστική και δοκιμάζει τα όρια των πολιτών και της Πολιτείας. Η οικονομική και δημοσιονομική δυσπραγία μετά από οκτώ, πλέον, συναπτά έτη ύφεσης, συρρίκνωσης των εισοδημάτων αλλά και των δικαιωμάτων, έχει λάβει διακριτά, βαθιά χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης» εξηγεί η έκθεση και σ΄αυτή διαπιστώνεται, πως:

Οι υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης και αλληλεγγύης, οι προνοιακές δομές και πολιτικές, οι φορολογικές αρχές, οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας βρέθηκαν για άλλη μια χρονιά στη πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος

photo: Simela Pantzartzi/EPA

The post Καμπανάκι από τον Συνήγορο του Πολίτη: Η κρίση είναι ανθρωπιστική appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα