Ήξερες πως η δυσλεξία έχει καθαρά βιολογικές αιτίες;

16:31 17/7/2014 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν αμέτρητες μορφές δυσλεξίας που τις περισσότερες φορές γίνονται ορατές κατά τα πρώτα χρόνια που το παιδί πάει σχολείο. Ξέρεις, όμως, από τι επηρεάζεται η δυσλεξία; Οι απαντήσεις έρχονται από τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Λουβέν, που ασχολήθηκαν με αυτό το πρόβλημα.

Πριν, όμως, σου πούμε όσα μάθαμε για τη δυσλεξία πρέπει να σε κατατοπίσουμε για τα πόσοστα της δυσλεξίας στην εποχή μας! Πρόκειται, λοιπόν, για μία μαθησιακή νευρολογική διαταραχή από την οποία πάσχει περίπου το 4% έως 10% του παγκόσμιου πληθυσμού και μπορεί να κληρονομηθεί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα που

διεξήχθη από το Πανεπιστήμιου του Λουβέν του Βελγίου οι κυρίαρχες θεωρίες που σχετίζονται με τις αιτίες της δυσλεξίας είναι δύο. Αρχικά, όπως αποδείχθηκε από τη συγκεκριμένη έρευνα το 29% των δυσλεκτικών ατόμων έχουν πρόβλημα στην «καλωδίωση» του εγκεφάλου δηλαδή οι νευρικοί τους ιστοί δεν είναι συνδεμένοι, όπως όλων των υπολοίπων ατόμων. Ενώ, το υπόλοιπο 71% των ατόμων δεν έχουν απλά την ικανότητα να κατανοήσουν τη σχέση ήχων και συμβόλων και έτσι μπερδέυονται.

Πως, όμως, οι επιστήμονες έφτασαν στα παραπάνω συμπεράσματα; Εξέτασαν όλο το ιστορικό 100 ενήλικων ατόμων που πάσχουν από δυσλεξία και με τη διαδικασία της μαγνητικής διακρανικής διέγερσης είδαν την πορεία τους, αλλά και το αν είχαν κάποια μεταβολή.

Προσοχή!

Πολλοί νομίζουν πως όσοι άνθρωποι έχουν δυσλεξία έχουν χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και φυσικά κάνουν μεγάλο λάθος! Οι δυσλεκτικοί είναι τις περισσότερες φορές άτομα με υψηλότερο δείκτη από το φυσιολογικό και το πρόβλημα τους είναι καθαρά βιολογικό.

The post Ήξερες πως η δυσλεξία έχει καθαρά βιολογικές αιτίες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα