Ιταλία: Ο 12χρονος που διαδήλωσε μόνος του για το κλίμα

20:54 28/9/2019 - Πηγή: iPop

Συχνά διαβάζουμε ειδήσεις που μας στεναχωρούν και μας απογοητεύουν. Άλλες φορές, όμως, σαν κι αυτές το τελευταίο διάστημα, διαβάζουμε ειδήσεις που μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον, για ένα μέλλον που τα ίδια της τα παιδιά αγωνίζονται γι’ αυτό. Σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας, ο 12χρονος που διαδήλωσε μόνος του για το κλίμα, δίνει ένα σημαντικό μάθημα σε όλους μας!

Τον γύρο του ιταλικού και του παγκόσμιου Τύπου κάνει η

φωτογραφία ενός 12χρονου αγοριού που αποφάσισε την Παρασκευή να διαδηλώσει μόνος του στην μικρή πόλη απ’ την οποία κατάγεται, προκειμένου να συμμετάσχει κι αυτός στις διαδηλώσεις των μαθητών για το κλίμα Fridays for Future.

Το κίνημα Fridays for Future είναι αυτό που ξεκίνησε επίσης μόνη της η Greta Thunberg απ’ τη Σουηδία για να την ακολουθήσουν στη συνέχεια εκατομμύρια μαθητές σε όλο τον κόσμο, διαδηλώνοντας κάθε Παρασκευή για την κλιματική αλλαγή.

Έτσι, ο 12χρονος Potito Ruggiero απ’ τη μικρή πόλη Στορναρέλα, βορειοανατολικά της Νάπολης στη νότια Ιταλία, ήθελε κι αυτός να συμμετάσχει στις μεγάλες διαδηλώσεις για το κλίμα που έλαβαν χώρα την Παρασκευή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος στην εφημερίδα La Repubblica, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είπα στον εαυτό μου: Εάν η Greta τα κατάφερε, μόνη της, να ηγηθεί μιας παγκόσμιας μάχης, γιατί εγώ δεν μπορώ;».

Ο μικρός Potito δήλωσε ακόμη ότι πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για το κλίμα, παρά το γεγονός ότι οι καθηγητές στο σχολείο του του είπαν ότι θα αφήσουν μόνο τους μεγαλύτερους μαθητές να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Μαζί με τον Ruggiero υποτίθεται ότι θα διαδήλωναν και άλλοι συμμαθητές του, «όμως την προηγούμενη νύχτα, αφού μίλησα με τους φίλους μου, συνειδητοποίησα ότι ήμουν τελικά ο μόνος που ήθελα να διαδηλώσω», ανέφερε ο ίδιος στην La Repubblica.

Κι αφού το πήρε απόφαση ότι θα είναι μόνος του, την επόμενη μέρα πήρε το ποδήλατο του και πήγε στην κεντρική πλατεία της Στορναρέλα, καθώς ο ίδιος δεν ήθελε να τον πάνε εκεί οι γονείς του με το αυτοκίνητο για περιβαλλοντικούς λόγους.

Φυσικά, ο 12χρονος που διαδήλωσε μόνος του και οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγιναν viral, ενώ τις φωτογραφίες απ’ τη διαμαρτυρία του Ruggiero αναδημοσίευσε και ο δήμαρχος της Στορναρέλα, Massimo Colia, ο οποίος τον συνεχάρη και προσωπικά.

«Θα έπρεπε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Potito», τόνισε ο δήμαρχος της πόλης και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του!

Διαβάστε επίσης:

Η 16χρονη που ταρακούνησε τους πάντες με την ομιλία της για την κλιματική αλλαγή

Photo: Facebook/@Massimo Colia

Το άρθρο Ιταλία: Ο 12χρονος που διαδήλωσε μόνος του για το κλίμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιταλία, 12χρονος,italia, 12chronos