Ιστορική μέρα: Ο Ομπάμα στην Κούβα

10:57 20/3/2016 - Πηγή: iPop

Γυρίζουν σελίδα οι σχέσεις ΗΠΑ- Κούβας, με τον Μπαράκ Ομπάμα να ξεκινά σήμερα, Κυριακή 20 Μαρτίου, το ταξίδι του στην Κούβα, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Μισέλ και τις δύο κόρες τους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα φθάσει στην χώρα περί τις 23:00 ώρα Ελλάδος και είναι ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που επισκέπτεται το νησί μετά το 1928.

Ο στόχος του Ομπάμα

για την επίσκεψή του είναι διπλός: να έρθει κοντά με τον κουβανικό λαό και να συσφίξει τις σχέσεις του με τον Ραούλ Κάστρο.

Ο Λευκός Οίκος κάνει τους τελευταίους μήνες κινήσεις προκειμένου να χαλαρώσει το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Κούβα από το 1962. Οι τελικές αποφάσεις, ωστόσο, λαμβάνονται από το Κογκρέσο.

Ξενοδοχειακή αλυσίδα της Αμερικής ανακοινώθηκε ότι θα ανοίξει δύο μονάδες στην Κούβα. Πρόκειται για την πρώτη αμερικανική πολυεθνική που θα εγκατασταθεί στην Κούβα μετά το 1959.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κορυφαία στιγμή της επίσκεψης του Ομπάμα στην Κούβα θα είναι η ομιλία του την Τρίτη από θέατρο στην Αβάνα, η οποία μάλιστα θα μεταδοθεί από την τηλεόραση της χώρας.

Ο Ομπάμα θα έχει επίσης συνάντηση με τον Φιντέλ Κάστρο την Τρίτη, κατά την οποία θα μιλήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ θα μιλήσει και με τους διαφωνούντες.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα παρακολουθήσει και αγώνε μπέιζμπολ ανάμεσα σε μια ομάδα της Κούβας και μια αμερικάνικη, ενώ στην συνέχεια θα γίνει μεγάλη συναυλία των Rolling Stones.

Photo: Yamil Lage/AFP/Getty Images

The post Ιστορική μέρα: Ο Ομπάμα στην Κούβα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα