Τουρκία: Προσπάθεια ταυτοποίησης του βομβιστή αυτοκτονίας της Κωνσταντινούπολης

10:36 20/3/2016 - Πηγή: iPop

Μια μέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, οι τουρκικές αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ταυτοποιήσουν τον βομβιστή αυτοκτονίας.

Συγκλονιστικό video δείχνει τη στιγμή που ο καμικάζι πυροδοτεί τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος:

Η επίθεση που έγινε το Σάββατο στην Τουρκία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο καμικάζι, και να τραυματιστούν 39, 7 από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αυτή η στιγμή οι αρχές

επικεντρώνονται στο να ταυτοποιήσουν τον άνθρωπο που ευθύνεται για ακόμα μια τρομοκρατική επίθεση στην χώρα. Έχουν λάβει, λοιπόν, το δείγματα του DNA από τις οικογένειες δύο μαχητών του ISIS, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι ο καμικάζι.

Τοπικά Μέσα μεταδίδουν πως όλοι οι νεκροί ήταν ξένοι υπήκοοι. Και από τους 39 τραυματίες όμως, οι 24 είναι ξένοι υπήκοοι.

Σημειώνεται πως δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, όμως πιθανότατα πίσω από την επίθεση κρύβεται το PKK ή το Ισλαμικό Κράτος.

Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας έχει επιβάλλει προσωρινή απαγόρευση της αναμετάδοσης πλάνων της επίθεσης.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταδικάζει το τρομοκρατικό χτύπημα:

«Η καθημερινότητα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα αυτή, με εμπλοκές στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, στα οποία δυστυχώς αναμείχτηκε έμμεσα και η χώρα μας δεν θα μας μετατρέψει σε παρατηρητές. Δεν απειλούμαστε από μιθριδατισμό. Δεν θα συνηθίσουμε. Η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι για εμάς θέμα αρχής».

Το Ποτάμι καταδικάζει την επίθεση:

«Η νέα βομβιστική επίθεση στην Τουρκία, αυτή τη φορά στο αυστηρά φρουρούμενο Κέντρο της Πόλης, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η πολιτική του Τρόμου δεν πτοείται από ευχολόγια και ασκήσεις επί χάρτου.
Το κουτί της Πανδώρας παραμένει ανοιχτό και μέσω αθώων θυμάτων σκορπίζει διαρκώς εκβιασμούς και φόβο.

Όσοι πίστευαν και πιστεύουν ότι ο πόλεμος είναι μακριά και δεν κινδυνεύει η μακαριότητα της καθημερινής τους ζωής δυστυχώς διαψεύδονται και πάλι.

Η Ευρώπη, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Τουρκία και όσοι έχουν εμπλακεί ή έχουν ευθύνη για τη ζοφερή πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή δε μπορούν να νίπτουν χείρας .

Στη λεκάνη δεν υπάρχει νερό αλλά αίμα».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«To KKE καταδικάζει το νέο δολοφονικό χτύπημα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης που προκάλεσε το θάνατο 5 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον τουρκικό λαό καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων της βομβιστικής αυτής ενέργειας.

Η αστική τάξη της Τουρκίας και η κυβέρνηση του ΑΚΡ που την υπηρετεί, φέρουν μεγάλες ευθύνες γιατί με τις «πλάτες» των ΗΠΑ ,ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία, έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αυτοί περιλαμβάνουν το ματοκύλισμα και το διαμελισμό της Συρίας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων ενώ την ίδια στιγμή επικίνδυνα περιπλέκεται το κουρδικό ζήτημα.

Όπως και οι προηγούμενες έτσι κι αυτή η βομβιστική ενέργεια θα αξιοποιηθεί ως πρόσχημα για την ενίσχυση της επιθετικότητας και της προκλητικότητας της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή».

The post Τουρκία: Προσπάθεια ταυτοποίησης του βομβιστή αυτοκτονίας της Κωνσταντινούπολης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα