Ιστορίες ξαπλώστρας ΙΙΙ: Πώς να μην γίνετε η οικογένεια που όλη παραλία θέλει να τρέξει μακριά της

17:16 29/6/2022 - Πηγή: iPop

Φύγαμε για παραλία με τα παιδιά! Τα παιδιά, τα περισσότερα δηλαδή, αγαπούν τη θάλασσα και το μπάνιο. Ανυπομονούν να ξαναβρεθούν μέσα στο νερό, να παίξουν τα παιχνίδια, να φτιάξουν κάστρα, να μαζέψουν κοχύλια. Ίσως θυμάσαι την εποχή πριν κάνεις παιδιά, ότι διαλέγαμε πάντα τις ομπρέλες που τα παιδιά ήταν μακριά γιατί δεν θέλαμε να έχουμε φασαρία. Θέλαμε να λιώσουμε στην ξαπλώστρα χωρίς να ακούμε ούτε τον Κωστάκη να τσιρίζει, ούτε την ακόμα πιο εκνευριστική μαμά του Κωστάκη να φωνάζει τον Κωστάκη, να κάτσει στη σκιά, να βάλει καπέλο, να φάει τοστ,

να μην πετάει πέτρες και ένα σωρό από μη και προτροπές.

Αποστολή στην παραλία με τα παιδιά!

Φυσικά το κείμενο αυτό αφορά στα διάφορα ηλικιακά στάδια του παιδιού. Οι ανάγκες είναι διαφορετικές σε κάθε ηλικία, όπως και τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Ο νούμερο ένα παράγοντας σε όλες τις ηλικίες είναι η ασφάλεια και αυτό το ξέρουν όλοι οι γονείς. Προστασία από τον ήλιο, τη θάλασσα, τις τσούχτρες και ότι άλλο μπορεί να χρειαστεί να προσέξουμε ώστε να φύγουμε όλοι ασφαλείς από την παραλία.

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις καλό είναι να έχουμε ξεκαθαρίσει στο παιδί τι θα κάνουμε, τι θα φάμε, πόση ώρα θα κάτσουμε και ποιοι είναι οι κανόνες κατά την παραμονή μας στην παραλία. Είναι βασικό να ξέρουν ότι δεν είμαστε σε ιδιωτικό χώρο και πρέπει να φερόμαστε σεβόμενοι τους υπόλοιπους ανθρώπους που μοιραζόμαστε το χώρο.

Pexels Τα do & dont’s της παραλίαςΠροστασία από τον ήλιο. Κάτι που δεν διαπραγματεύεται. Καπέλο και αντηλιακό είναι πράγματα που πρέπει να θεωρούμε δεδομένα ότι θα φορέσουμε όλοι στην θάλασσα. Αν δεν μπορείς να το πείσεις, φόρεσε του αυτά τα μαγιό πανοπλίες με τα φίλτρα UV που δεν χρειάζονται πολλές έξτρα φροντίδες. Φαγητό: Απαγορεύεται να φάμε και να βουτήξουμε με γεμάτο στομάχι. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε από παιδιά και οι περισσότεροι είμαστε συνεπής με αυτόν τον κανόνα. Αν θέλει μπορεί να φάει μόλις φάει και να βάλετε ένα ξυπνητήρι ώστε να ξέρει τι ώρα μπορεί να ξαναμπει στη θάλασσα. Όσο θα είστε εκεί, ένα φρουτάκι ή κάτι ελαφρύ ίσως βοηθήσει για την πεινά που έρχεται καθώς η θάλασσα ανοίγει την όρεξη.Παιχίνιδια και πράγματα για την απασχόληση στη θάλασσα κρίνονται κάτι παραπάνω από απαραίτητα. Τα παιδιά βαριούνται πολύ εύκολα. Σε μερικά αρέσει πολύ η θάλασσα που δεν βγαίνουν ποτέ έξω όταν πάνε για κολύμπι, άλλο παίζουν με την άμμο. Οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί παιχνίδι για τα παιδιά, ακόμα και το ποτήρι από τον καφέ σου που τελείωσε. Μην πατρονάρετε το παιχνίδι του και αφήστε το να παίξει με ό,τι εκείνο θέλει αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους.Δεν τσιρίζουμε και δεν φωνάζουμε. Σεβόμαστε τους άλλους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας.Δεν πετάμε άμμο και δεν χαλάμε τα κάστρα που φτιάχνουν τα άλλα παιδιά.Δεν καταβρέχουμε τους ανθρώπους.

Τα 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας: Πώς η ανατροφή τους μπορεί να δείξει πώς θα εξελιχθεί η σχέση σας

Δώσε το παράδειγμα

Αν θες το παιδί σου να φορέσει καπέλο και αντηλιακό, να μην βουτήξει πριν χωνέψει, να κάτσει και να διαβάσει ήσυχο το βιβλίο του όταν βαρεθεί τότε κάνε το εσύ και μη του το ζητάς καν να το κάνει. Το παιδί θα ακολουθήσει το παράδειγμά σου και όχι τι θα του λες αν εσύ πχ δεν φοράς καπέλο και αντηλιακό, αν βουτάς ενώ μόλις έφαγες, αν χαζεύεις με τις ώρες στο κινητό σου.

Συχνά οι γονείς μετά το μπάνιο στη θάλασσα φεύγουμε ακόμα πιο κουρασμένοι σε σχέση με το πριν πάμε στη θάλασσα, γιατί έχουμε και τα υπόλοιπα που ακολουθούν, μπάνια στο σπίτι, ετοιμασία φαγητού κλπ. Ωστόσο, όταν είμαστε προετοιμασμένοι και ξέρουμε ότι οι στιγμές χαλάρωσης της πραγματικής είναι μόνο όταν πάμε για μπάνιο χωρίς τα παιδιά ή αφού τα αφήσουμε λίγο να παίξουν και αυτά μόνα τους δεν μπορούμε να παραπονόμαστε.

Άλλωστε όλο αυτό είναι προσωρινό. Η εφηβεία είναι προ των θυρών και μαζί οι στιγμές που λογικά τα παιδιά μας, πια δεν θα θέλουν τη παρέα μας, θα μας θεωρούν βαρετούς και ως εκείνους που φυσικά δεν ξέρουν τίποτα. Ό,τι δημιουργήσουμε, όποιες βάσεις, θα μπουν τώρα. Αν βαριαναστάζετε και γκρινιάζετε σήμερα τόσο πολύ που έχετε αυτούς τους μικρούς ανθρώπους και γνωρίζετε μαζί τη ζωή, πώς θα χτίσετε τη σχέση αγάπης και υποστήριξης για το αύριο;

Ιστορίες ξαπλώστρας ή αλλιώς μια μικρογραφία της σύγχρονης οικογένειας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ιστορίες ξαπλώστρας ΙΙΙ: Πώς να μην γίνετε η οικογένεια που όλη παραλία θέλει να τρέξει μακριά της εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιστορίες, ΙΙΙ, Πώς,istories, iii, pos