«Οι γυναίκες δεν έχουν καμία αξία»: Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle παίρνουν θέση για την ανατροπή του δικαιώματος στην άμβλωση

14:16 29/6/2022 - Πηγή: iPop

Η Δούκισσα του Sussex δήλωσε ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών να καταργήσει το δικαίωμα των αμβλώσεων τονίζει στις γυναίκες ότι «δεν έχουν σημασία ή αξία».

Η Meghan μίλησε επίσης για την «έντονη» αντίδραση της ίδιας και του Harry στην απόφαση, λέγοντας: «Είναι κι αυτός φεμινιστής».

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα τη συνταγματική προστασία για τις αμβλώσεις που ίσχυαν εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, αποφασίζοντας να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο Roe v Wade.

Ανατρέπεται

το δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ, σε εθνικό επίπεδο, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Meghan Markle για αμβλώσεις: «Μπορεί να στοχεύουν τις γυναίκες, αλλά οι συνέπειες μας επηρεάζουν όλους μας»

Σε μια συνέντευξη με την Αμερικανίδα φεμινίστρια και ακτιβίστρια Gloria Steinem και τη δημοσιογράφο Jessica Yellin, που δημοσιεύτηκε στη Vogue, η Meghan Markle δήλωσε: «Οι γυναίκες μοιράζονται ήδη ιστορίες για το πώς τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ασφάλεια».

«Γυναίκες με πόρους θα ταξιδέψουν για να κάνουν άμβλωση, όσες δεν έχουν μπορεί να προσπαθήσουν να την κάνουν με τεράστιο κίνδυνο», ανέφερε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Εξήγησε ότι κάποιες θα αναγκαστούν να βρουν χάπια για την άμβλωση από μη ελεγχόμενα φαρμακεία και «θα βρεθούν στο έλεος» των γιατρών και των δικηγόρων.

Διάγγελμα Joe Biden για την απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ – Η αντίδραση των Obama στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

«Τι λέει αυτό στις γυναίκες;», πρόσθεσε, «μας λέει ότι η σωματική μας ασφάλεια δεν έχει σημασία, και ως εκ τούτου ότι δεν έχουμε καμία αξία. Αλλά οι γυναίκες αξίζουν».

Η δούκισσα είπε ότι η απόφαση του δικαστηρίου επρόκειτο να έχει δυσανάλογη επίδραση στις έγχρωμες γυναίκες και ότι ήταν «δύσκολο να υπερεκτιμηθεί» τι θα σήμαινε αυτή η απόφαση για αυτές.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ένα γυναικείο ζήτημα, είναι «ένα σχέδιο για την αντιστροφή των δικαιωμάτων», συμπεριλαμβανομένου του γάμου ομοφύλων και της πρόσβασης στην αντισύλληψη, και κάλεσε τους άνδρες να εμπλακούν στην απόφαση.

Είπε: «Οι άντρες πρέπει να είναι παρόντες αυτή τη στιγμή, γιατί αυτές είναι αποφάσεις που επηρεάζουν τις σχέσεις, τις οικογένειες και τις κοινότητες γενικότερα. Μπορεί να στοχεύουν γυναίκες, αλλά οι συνέπειες μας επηρεάζουν όλους μας. Ο σύζυγός μου και εγώ μιλήσαμε για αυτό πολύ τις τελευταίες μέρες. Είναι και φεμινιστής».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Και συνέχισε: «Η αντίδρασή του την περασμένη εβδομάδα ήταν αυθόρμητη, όπως η δική μου. Ξέρω ότι για τόσες πολλές γυναίκες αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα αίσθημα απόγνωσης. Αλλά, και πάλι, πρέπει να ενωθούμε και να μην παρασυρθούμε. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά».

#WeGoDownTogether: Οι χρήστες του TikTok προσφέρουν διαμονή στις γυναίκες που πρέπει να ταξιδέψουν για να κάνουν άμβλωση

Η Meghan επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο νωρίτερα αυτό το μήνα με τον Δούκα του Sussex, τον Archie και τη Lili.

Έκανε μια εμφάνιση με τον Harry στην τελετή των ευχαριστιών που πραγματοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει το ορόσημο της Βασίλισσας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Οι γυναίκες δεν έχουν καμία αξία»: Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle παίρνουν θέση για την ανατροπή του δικαιώματος στην άμβλωση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα