Ισχυρός σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αθήνα | Τι λένε οι σεισμολόγοι

19:13 28/7/2019 - Πηγή: iPop

Νέος ισχυρός σεισμός στην Αθήνα έγινε αισθητός λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Λίγες ημέρες μετά τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ της προηγούμενης Παρασκευής (19/7), με επίκεντρο 23 χλμ.

βορειοδυτικά της Αθήνας, το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός στην ίδια περιοχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους τέσσερις φορείς συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι την Κυριακή στις 19:09 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 21 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας.

Νωρίτερα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο μετέδιδε ότι η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε δύο χιλιόμετρα, ενώ το ακριβές επίκεντρο του σεισμού εκτιμάται 25 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας και πέντε χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας.

Ο σεισμός είχε μεγάλη ένταση αλλά μικρή διάρκεια.

Λέκκας: Είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι περιμέναμε αυτό τον σεισμό και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

«Ήταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική, το μέγεθος του πρέπει να είναι 4,3 Ρίχτερ. Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο κ. Λέκκας, ενώ πρόσθεσε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν το ίδιο με το μεγάλο σεισμό της περασμένης Παρασκευής:

Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,3 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία

«Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής», τόνισε ακόμη στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Λέκκας.

4⃣4⃣

Keywords
Τυχαία Θέματα