Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις 2019

18:28 28/7/2019 - Πηγή: iPop

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις 2019, καθώς η προθεσμία για την υποβολή τους εκπνέει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου. Δεν θα δοθεί παράταση, λένε πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, εκπνέει αύριο Δευτέρα, 29 Ιουλίου, η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις 2019, ενώ για όσους δεν την έχουν ακόμη καταθέσει, έρχονται… πρόστιμα.

Οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και συνεπώς

όσοι δεν έχουν ακόμη υποβάλλει τη δική τους, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ.

Αναλυτικά τα πρόστιμα για όσους δεν υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις 2019:

100 ευρώ: Για τα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία, δηλαδή τους μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

250 ευρώ: Για νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Σ’ αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και εκείνοι που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα από μπλοκάκι).

500 ευρώ: Για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Παράλληλα, αξίζει ν’ αναφερθεί ότι οι φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά, θα πρέπει να πληρώσουν την α’ δόση του φόρου εισοδήματος μέχρι και την Τετάρτη, 31 Ιουλίου, ενώ θα πρέπει να εξοφλήσουν τη β’ δόση μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι ίδιοι καλούνται να πληρώσουν τη γ’ δόση έως τις 29 Νοεμβρίου.

Το άρθρο Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις 2019 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα