Ίμια: Ρίψη στεφάνου απ’ τον Καμμένο και υπερπτήσεις Τούρκων (Photos & Video)

10:21 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Πτήση πάνω απ’ την περιοχή των Ιμίων έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, πραγματοποιώντας μάλιστα ρίψη στεφάνου με στόχο να τιμήσει τους Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι θυσιάστηκαν στα Ίμια.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος απέτισε φόρο τιμής στους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό, οι οποίοι 21 χρόνια πριν έχασαν τη ζωή

τους τη νύχτα που κορυφώθηκε η ελληνοτουρκική κρίση.

Λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Καμμένος έφθασε με στρατιωτικό ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Ο Υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

Λίγη ώρα αργότερα, οι Τούρκοι προχώρησαν σε υπερπτήσεις, ως «απάντηση». Ειδικότερα, τουρκικά F-16 παραβίασαν το FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν υπερπτήσεις τόσο πάνω από τα Ίμια αλλά και την Καλόλιμνο.

Συνολικά έγιναν 6 υπερπτήσεις πάνω απ’ τα Ίμια τις εξής ώρες: 7.43, 7.57, 7.59, 8.24, 8.25 και στις 8.28 και πάνω απ’ την Καλόλιμνο ακόμα 2, στις 8.27 και στις 8.41.

Τονίζεται ότι λίγες μέρες νωρίτερα, πλοίο του του τουρκικού πολεμικού ναυτικού βρέθηκε στην περιοχή των Ιμίων, σημειώνοντας ακόμα μια πρόκληση.

Σημειώνουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάνος Καμμένος αποτίει φόρο τιμής με πτήση πάνω απ’τα Ίμια, καθώς ήταν κάτι το οποίο είχε κάνει και το 2015, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά και πέρυσι.

Φωτογραφίες οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα απ’ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

The post Ίμια: Ρίψη στεφάνου απ’ τον Καμμένο και υπερπτήσεις Τούρκων (Photos & Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα