Ιδέες για πράγματα που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί σαν οικογένεια τις γιορτές

20:23 15/12/2021 - Πηγή: iPop

Σε λίγες μέρες κλείνουν τα σχολεία και αυξάνεται σημαντικά ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι σαν οικογένεια. Αν και εσύ ψάχνεις αυτές τις μέρες τι να κάνουμε με τα παιδιά στις γιορτές ώστε να περάσει ευχάριστα και ξεχωριστά ο χρόνος σας, μπορείς να βρεις ιδέες, σε αυτό το άρθρο.

Ο χρόνος, το καλύτερο δώρο

Ο χρόνος είναι το πιο σημαντικό πράγμα που κρατάμε στα χέρια μας. Είναι σημαντικό γιατί είναι κάτι που τελειώνει. Από τη στιγμή που κάνεις παιδιά είναι λες και με κάποιον τρόπο περνά πατώντας το

κουμπί του fast forward. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχω τόσα χρόνια παιδιά και γιορτάζουμε τις γιορτές και στολίζουμε το δέντρο και χαιρόμαστε για τον Αή Βασίλη που θα έρθει!

Φεύγει ο χρόνος και καθώς βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν, έτσι κατάλαβα ότι το καλύτερο δώρο που έχουμε τις ημέρες των γιορτών είναι που μοιραζόμαστε ο ένας την παρέα του άλλου. Ο χρόνος που περνάμε μαζί.

Μπορεί να είναι κλισέ, μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αν δεν έχεις παιδιά ή αν ο χρόνος σου μοιράζεται αυτή τη στιγμή σε άλλες δραστηριότητες.

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι τα πρώτα που με βρίσκουν να εργάζομαι και δεν ξέρω πώς θα είναι στην πράξη. Έχω όμως δεσμευτεί με τον εαυτό μου, να μην κάνω τίποτα από όλα αυτά που μπορεί με πιέσει! Θα κάνω μόνο ό,τι πηγάζει από μέσα μου και κάθε μου κύτταρο θα θέλει να το κάνω.

Unsplash/Jonathan BorbaFamily time!Αποκλειστικός χρόνος με την οικογένεια μας. Στις γιορτές έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε με τις ώρες! Να στρωθούμε στο χαλί και να παίξουμε μονόπολη που υπό φυσιολογικές συνθήκες μπορεί να πάρει ώρες ολόκληρες και συνήθως παίζουμε βιαστικά. Τώρα που ο μικρός μου μαθαίνει λέξεις μας αρέσει να παίζουμε και άλλα κλασικά παιχνίδια με λέξεις όπως: κρεμάλα ή όνομα-ζώο ( μαθαίνουμε κιόλας μέσα από το παιχνίδι).Ταινίες! Αγαπημένες ταινίες, με καρτούν, κλασικές, χριστουγεννιάτικες! Αυτές που βλέπουμε κάθε χρόνο ή αυτές που μας έχουν ξεφύγει από άλλες χρονιές και νέες.

4 κλασικά επιτραπέζια που απολαμβάνουμε να παίζουμε με τα παιδιά

Μπαλέτο

Λατρεύω την κλασική μουσική και μου αρέσει να πηγαίνω στο θέατρο να βλέπω μπαλέτα να χορεύουν κλασικά αριστουργήματα που είναι αφιερωμένα στα Χριστούγεννα. Μου αρέσει να βάζουμε τα καλά μας και να πηγαίνουμε στα θέατρα και να βλέπουμε τις μουσικές ιστορίες να ζωντανεύουν μέσα από τον χορό. Θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικό ερέθισμα και για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας. Συνήθως με συνοδεύει η κόρη μου, τα αγόρια της παρέας κάνουν κάτι άλλο μαζί. Μου έλειψαν τα μπαλέτα αυτά τα δύο χρόνια, θα ήθελα να καταφέρω να δω τον καρυοθραύστη φέτος, ό,τι καλύτερο για το βράδυ των Χριστουγέννων.

Η δική μας χριστουγεννιάτικη παράδοση

Η δική μας παράδοση των Χριστουγέννων περιλαμβάνει το εορταστικό πρωινό στο σπίτι μας, με όλη την υπερβολή του! Γλυκά, αλμυρά, μπισκότα, μελομακάρονα, κρέπες, βάφλες, σοκολάτα, αυγά. Ανάλογα με τα κέφια, φτιάχνω ένα πολύ πλούσιο πρωινό και τρώμε όλοι μαζί , με αναμμένα τα λαμπάκια του δέντρου και υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

View this post on Instagram

A post shared by Κειμενογράφος | Αυτοβελτίωση (@believer_lifecoach)

Αυτή η παράδοση είναι κάτι που κάνουμε κάθε χρόνο και το πρωινό των Χριστουγέννων το περιμένουν πάντα τα παιδιά μου και εμείς με χαρά. Συνήθως την προετοιμασία την κάνω από την παραμονή, φτιάχνω τις ζύμες, ετοιμάζω ότι γίνεται να ετοιμαστεί και το πρωί απλώς τα μαγειρεύω.

Αν με ρωτάς τι να κάνουμε με τα παιδιά στις γιορτές, νομίζω ότι το καλύτερο είναι να περάσετε χρόνο αποκλειστικά και αφοσιωμένα με τα παιδιά, τόσο όσο νιώθετε όλοι καλά και δεν πιέζεστε. Καμιά φορά έχουμε αυτό το άγχος να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και τους ανθρώπους της ζωής μας και μπορεί να φτάσει στα όρια της πίεσης όλη αυτή η εξάρτηση. Η συνεξάρτηση είναι η λέξη κλειδί εδώ δηλαδή και μαζί αλλά και έχοντας ο καθένας χώρο για να αναπνεύσει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τουλάχιστον 20 λεπτά αποκλειστικός χρόνος με κάθε παιδί είναι αρκετός, αλλά αν έχεις παραπάνω ακόμα καλύτερα. Καμιά φορά και τα παιδιά θέλουν να κλειστούν στο δωμάτιό τους και να δημιουργήσουν, να χορέψουν, να περάσουν χρόνο με τον εαυτό τους. Αφουγκραζόμαστε και σεβόμαστε τις ανάγκες όλων.

Φτιάξτε τις δικές σας παραδόσεις, φτιάξε τις δικές σας αναμνήσεις και πράγματα που θα θυμούνται αύριο τα παιδιά σας και θα έχουν μια συγκεκριμένη θέση στην καρδιά τους. Τα παιδιά μας άλλωστε θέλουν να είμαστε μαζί και μπορώ να πω ότι λίγο τα νοιάζει το τι θα κάνουμε, αρκεί να είμαστε μαζί και αγαπημένοι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ιδέες για πράγματα που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί σαν οικογένεια τις γιορτές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα