Η υψηλή συναισθηματική ευφυΐα ανεβάζει το μισθό σου!

13:29 25/11/2014 - Πηγή: iPop

Ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι η υψηλή συναισθηματική ευφυΐα απέναντι στους εργαζομένους και τους συναδέλφους μπορεί να είναι το εισιτήριο για να κερδίσεις περισσότερα χρήματα.

Η διεθνής μελέτη, με επικεφαλής τον Δρ Gerhard Blickle του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Βόννης, ανακάλυψε ότι η «ικανότητα κάποιου να αναγνωρίζει συναισθήματα», επηρεάζει το εισόδημα.

«Παρά το γεγονός ότι η διαχείριση των εργαζομένων και η ενασχόληση με τους ανθρώπους συχνά περιλαμβάνει το να μπορείς να διαβάσεις

τα συναισθήματα του άλλου και τη διάθεσή του, δεν είναι καθένας καλός σε αυτό», δήλωσε ο Δρ Blickle.

Οι ερευνητές σύγκριναν και μέτρησαν την ικανότητα να αναγνωρίζει κάποιος συναισθήματα, χρησιμοποιώντας μια συλλογή εικόνων. Σε αυτές τις εικόνες, εμφανίζονταν άνθρωποι οι οποίοι εξέφραζαν με σαφήνεια τα συναισθήματά τους ή ήθελαν να κρύψουν τα συναισθήματά τους με έναν «ενήλικο» τρόπο.

«Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες τα κατάφεραν σε 77% των περιπτώσεων», δήλωσε ο Blickle.

«Οι άνθρωποι που πέτυχαν 87% των περιπτώσεων θεωρήθηκαν ότι είναι καλοί, οι άνθρωποι που κατάφεραν περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων θεωρήθηκαν πραγματικά καλοί. Εκείνοι κάτω από 60%, αντίθετα, είχαν θεωρηθεί όχι και τόσο καλοί στην αναγνώριση συναισθημάτων».

Σύμφωνα με τον Blickle, το αποτέλεσμα έδειξε ότι οι άνθρωποι με μια καλή ικανότητα να αναγνωρίζουν συναισθήματα «θεωρούνται κοινωνικά και πολιτικά πιο εξειδικευμένοι από άλλους συναδέλφους τους. Και, κυρίως, το εισόδημά τους είναι σημαντικά υψηλότερο».

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μελέτη είναι η μοναδική που προσέφερε εναλλακτικές εξηγήσεις στο γιατί ένα άτομο βγάζει περισσότερα χρήματα.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Η υψηλή συναισθηματική ευφυΐα ανεβάζει το μισθό σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα