Η υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφος Ida B. Wells γίνεται Barbie και δίνει έμπνευση σε όλες τις γυναίκες του κόσμου

12:17 14/1/2022 - Πηγή: iPop

Στη σειρά της Barbie «Inspiring Women», πρόκειται να προστεθεί μία ακόμα σπουδαία γυναίκα για την ανθρωπότητα, η Ida B. Wells. Η συγκεκριμένη σειρά των Barbie αποτίνει φόρο τιμής στις ηρωίδες που άνοιξαν τον δρόμο για όλες εμάς, έκαναν τον κόσμο καλύτερο και μας έδωσαν φωνή και δικαιώματα. Πρόκειται για ένα σπουδαίο βήμα και εγχείρημα.

Το 2018, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Barbie λάνσαρε

τη «Σειρά Inspiring Women» που επικεντρώνεται στα «ιστορικά πρότυπα που άνοιξαν το δρόμο σε γενιές κοριτσιών να ονειρεύονται περισότερο από ποτέ». Η σειρά ήταν εκτός της καμπάνιας «Dream Gap» της Mattel, η οποία είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το θέμα της εκπροσώπησης νεαρών κοριτσιών καθώς έρευνα είχε δείξει «ότι τα κορίτσια άρχισαν να βλέπουν το φύλο τους κατώτερο από τα αγόρια και να αναπτύσσουν περιοριστικές πεποιθήσεις για τον εαυτό τους όταν ήταν μικρά, έως 5 ετών, ως αποτέλεσμα πολιτιστικών στερεοτύπων, σιωπηρών προκαταλήψεων και εκπροσώπησης των μέσων ενημέρωσης».

Η Barbie και ο Ken γίνονται ταινία! Μάθε ποιοι θα τους υποδυθούν, δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε πιο ταιριαστούς ηθοποιούς!

Η Barbie τιμά την Ida B. Wells και την κάνει κούκλα!

Ως αποτέλεσμα, η Barbie άρχισε να δημιουργεί κούκλες που επέτρεπαν στα παιδιά να παίζουν με σκοπό, διαμορφώνοντας τις κούκλες Barbie με την ομοιότητα των ιστορικών προσώπων. Μία από τις πρώτες κούκλες που κυκλοφόρησαν ήταν προς τιμήν της μαθηματικού της NASA Κάθριν Τζόνσον, στη συνέχει δημιουργήθηκε η πρωτοπόρος των πολιτικών δικαιωμάτων Ρόζα Παρκς, η λογοτεχνικό πρότυπο Μάγια Αγγέλου και η Βασίλισσα της Τζαζ, Έλα Φιτζέραλντ.

Τώρα, φαίνεται ότι μια άλλη κούκλα πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022, αυτή τη φορά προς τιμήν της δημοσιογράφου, φεμινίστριας και ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων Ida B. Wells. Μια ερευνήτρια δημοσιογράφος που ξεκίνησε μια σταυροφορία κατά του λιντσαρίσματος στα τέλη της δεκαετίας του 1890, η Wells τιμήθηκε μετά θάνατον με το βραβείο Πούλιτζερ για το έργο της το 2020.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dollicious Life (@dolliciouslife)

Γεννήθηκε σκλάβα και έγινε δημοσιογράφος, ακτιβίστρια και σουφραζέτα. Έδωσε τεράστιο αγώνα για τα δικαιώματα των μαύρων και υπήρξε συνιδρύτρια μεγάλων οργανισμών, όπως η Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ατόμων (NAACP). Κατά τη διάρκεια της ζωής της έδωσε αγώνα για την καταπολέμηση της βίας και των προκαταλήψεων, τη φυλετική και την έμφυλη ανισότητα και ήταν η διασημότερη έγχρωμη γυναίκα στις ΗΠΑ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφος Ida B. Wells γίνεται Barbie και δίνει έμπνευση σε όλες τις γυναίκες του κόσμου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα