Απομακρύνθηκε ο πρίγκιπας Andrew από τα βασιλικά του καθήκοντα – Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ προχώρησε σε αυτή την απόφαση;

11:20 14/1/2022 - Πηγή: iPop

Το τελευταίο μεγάλο σκάνδαλο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας συνεχίζει να δημιουργεί έκτακτες ειδήσεις, αφού αφαιρέθηκαν από τον πρίγκιπα Andrew οι στρατιωτικοί του τίτλοι και η βασιλική του αιγίδα, οι οποίοι επιστράφηκαν στη Βασίλισσα, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Αυτό σημαίνει ότι ο επίσης γνωστός ως Δούκας της Υόρκης δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το ύφος «His Royal

Highness» με οποιαδήποτε επίσημη ιδιότητα, όπως συνέβη τότε με τον ανιψιό του, πρίγκιπα Harry , όταν αυτός και η σύζυγός του, Meghan , αποσύρθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020.

Υπόθεση Epstein: Αποκαλύφθηκε η συμφωνία διευθέτησης με την Virginia Giuffre και όλα δείχνουν πως προστατεύει τον πρίγκιπα Andrew

Πρίγκιπας Andrew: Οι συνέπειες της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος του

Η απόφαση που ελήφθη από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έρχεται ως αποτέλεσμα ενός ομοσπονδιακού δικαστή στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, 12/1, που επέτρεψε η υπόθεση πολιτικής σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του δεύτερου γιου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β να προχωρήσει.

Η Virginia Giuffre κατηγόρησε τον πρίγκιπα Andrew ότι τη βίασε όταν ήταν 17 ετών, μια εποχή που ήταν φίλος με τον χρηματοδότη και καταδικασμένο σεξουαλικό αρπακτικό Jeffrey Epstein, αν και ο Δούκας της Υόρκης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

Ποιος είναι ο Gérald Marie που τον καταγγέλλουν 24 μοντέλα για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις; Μάθε το χρονικό της υπόθεσης

«Με την έγκριση και τη συμφωνία της Βασίλισσας, οι στρατιωτικές σχέσεις του Δούκα της Υόρκης και οι βασιλικές χορηγίες έχουν επιστραφεί στη βασίλισσα. Ο δούκας της Υόρκης θα συνεχίσει να μην αναλαμβάνει δημόσια καθήκοντα και υπερασπίζεται αυτή την υπόθεση ως ιδιώτης», ανέφερε το παλάτι σε δήλωση.

«Όλοι οι ρόλοι του Δούκα έχουν παραδοθεί πίσω στη βασίλισσα με άμεση ισχύ για αναδιανομή σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Για λόγους σαφήνειας, δεν θα επιστρέψουν στον Δούκα της Υόρκης», είπε μια βασιλική πηγή στο CNN.

JUST IN – Britain's Prince Andrew loses military titles and patronages amid sex abuse lawsuit, Buckingham Palace has announced. pic.twitter.com/R1d9A8oXyi

— Disclose.tv (@disclosetv) January 13, 2022

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Απομακρύνθηκε ο πρίγκιπας Andrew από τα βασιλικά του καθήκοντα – Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ προχώρησε σε αυτή την απόφαση; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απομακρύνθηκε, Andrew, Ελισάβετ,apomakrynthike, Andrew, elisavet