Η βροχή ενός μήνα… έπεσε σε μια ώρα στην Αθήνα!

09:40 20/6/2019 - Πηγή: iPop
Η βροχή στην Αθήνα την Τετάρτη ήταν τόσο έντονη που για μια στιγμή αναρωτηθήκαμε τι μήνα έχουμε! Το ύψος της βροχόπτωσης στην Αγία Παρασκευή έφτασε τα 62,1 mm όσο ο μέσος όρος δηλαδή της Αθήνας για όλο τον Ιούνιο!

Η βροχή στη Αθήνα την Τετάρτη μπορεί να διήρκεσε απλώς μια ώρα αλλά ήταν αρκετή για να φέρει τα πάνω κάτω. Καταιγίδες και χαλάζι, πλημμύρες στους δρόμους

και φυσικά απίστευτη κίνηση.

Συγκεκριμένα, οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς έφτασαν τις 90. Τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στην Αγία Παρασκευή, στον Γέρακα, στο Χαλάνδρι και στην Παλλήνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ύψος της βροχόπτωσης στην Αγία Παρασκευή έφτασε τα 62,1 mm και στου Παπάγου τα 49 mm.

Και σε περίπου δύο ώρες έπεσαν 680 κεραυνοί σε όλη την Αττική!

«Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο ποσό βροχής. Συγκριτικά, το καλοκαίρι του 2018 είχαμε 102 χιλιοστά σε δύο ώρες στα Βριλήσσια, που είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες πλημμύρες. Επιπλέον, η Αθήνα έχει κατά μέσον όρο 62 χιλιοστά βροχής όλο τον Ιούνιο», είπε χαρακτηριστικά ο
μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος στο «Εθνος».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι σταθμοί μέτρησης που τοποθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια στου Παπάγου και στην Αγία Παρασκευή έχουν δείξει ότι και οι δύο περιοχές είναι από τις πιο βροχερές της Αθήνας, κάτι που, όπως λέει, αποδίδεται στη γεωγραφική θέση τους στους πρόποδες του Υμηττού.

Η κακοκαιρία έχει συνέχεια και… σήμερα κυρίως στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Αλλά τα νέα είναι ευχάριστα καθώς αύριο ο καιρός είναι και πάλι καλοκαιρινός ενώ το ΣΚ η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα πάντως με τη μακροπρόθεσμη πρόγνωση, ωστόσο, η ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και πάλι με βροχές και μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Διαβάστε αναλυτικά τον καιρό για σήμερα Πέμπτη:

Τι γίνεται με τον καιρό; Ισχυρές καταιγίδες και την Πέμπτη

Το άρθρο Η βροχή ενός μήνα… έπεσε σε μια ώρα στην Αθήνα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα