Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» ζητά συγγνώμη για το προσβλητικό άρθρο του Jeremy Clarkson κατά της Meghan Markle – «Την ονειρεύομαι γυμνή να της πετούν περιττώματα»

13:28 24/12/2022 - Πηγή: iPop

Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» ζήτησε συγγνώμη για το άκρως προσβλητικό άρθρο του τηλεοπτικού παρουσιαστή Jeremy Clarkson κατά της Meghan Markle, το οποίο έσπασε κάθε ρεκόρ καταγγελιών στον οργανισμό δημοσιογραφικής δεοντολογίας της Βρετανίας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί εάν έχει ληφθεί κάποια ενέργεια εναντίον του.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle βραβεύονται για την καταπολέμηση του ρατσισμού στη βασιλική οικογένεια – Η εμπνευστική ομιλία της Δούκισσας για τις αυτοκτονικές της τάσεις και την καταπίεση που δέχθηκε

Η στήλη της περασμένης εβδομάδας έγινε το άρθρο με τα πιο πολλά παράπονα στην ιστορία της Βρετανίας, με περισσότερα από 17.500 άτομα να επικοινωνούν τους προβληματισμούς τους. Πάνω από 60 διακομματικοί βουλευτές έγραψαν στη συντάκτρια της εφημερίδας, Vixtoria Newton, για να την παρακινήσουν να ζητήσει συγγνώμη και «να ληφθούν μέτρα» κατά του Clarkson για τη στήλη στην οποία δήλωσε ότι μισεί τη Meghan και πως πρέπει να παρελάσει στους δρόμους γυμνή.

Η δήλωση και η δημόσια συγνώμη της εφημερίδας «The Sun»

Η Sun ανέφερε σε δήλωσή της που κυκλοφόρησε το βράδυ της Παρασκευής 23/12: «Οι απόψεις των αρθρογράφων είναι προσωπικές, αλλά ως εκδότης, συνειδητοποιούμε ότι με την ελεύθερη έκφραση έρχεται και η ευθύνη.

«Εμείς στη Sun λυπούμαστε για τη δημοσίευση αυτού του άρθρου και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη» ανέφερε η ανακοίνωση της εφημερίδας, διευκρινίζοντας ότι το κείμενο του αποσύρθηκε από τον ιστότοπο και το αρχείο της.

«Η Sun έχει μια περήφανη ιστορία εκστρατειών, από το Help for Heroes μέχρι την Jabs Army και το Who Cares Wins, και πάνω από 50 χρόνια συνεργασίας με φιλανθρωπικές οργανώσεις, ενώ και οι καμπάνιες μας βοήθησαν να αλλάξει η Βρετανία προς το καλύτερο.

Σε συνεργασία με τους αναγνώστες μας, έχουμε συμβάλει στη θέσπιση νέας νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή κακοποίηση, έχουμε παράσχει κρεβάτια σε καταφύγια, έχουμε κλείσει τα επιβλαβή κενά του νόμου και έχουμε δώσει τη δυνατότητα στους επιζώντες της κακοποίησης να αναζητήσουν βοήθεια. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε εκστρατείες για καλούς σκοπούς εκ μέρους των αναγνωστών μας και το 2023» προστίθεται στη Sun.

We at The Sun regret the publication of last week's Jeremy Clarkson column and we are sincerely sorry. https://t.co/zxBRnl67ev

The Sun (@TheSun) December 23, 2022Τι περιείχε το χυδαίο άρθρο του Jeremy Clarkson;

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε ως απάντηση στο ντοκιμαντέρ του Πρίγκιπα Harry και της Meghan στο Netflix, ο Clarkson έγραψε ότι μισεί τη Meghan και μένει ξάγρυπνος τα βράδια, ενώ ονειρεύεται «την ημέρα που θα την αναγκάσουν να παρελάσει γυμνή στους δρόμους ενώ ο κόσμος της πετάει περιττώματα».

«Όλοι όσοι είναι στην ηλικία μου σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο» πρόσθεσε στο άρθρο.

Το άρθρο του προκάλεσε πληθώρα αρνητικών αντιδράσεων ακόμα και από την ίδια του την κόρη, που διαχώρισε τη θέση της και δήλωσε πως «διαφωνεί κατά όλων όσων έγραψε» ο πατέρας της.

Ντοκιμαντέρ Harry & Meghan: Τα πρώτα επεισόδια κυκλοφόρησαν και οι μάσκες έπεσαν – Όλες οι αποκαλύψεις που γίνονται για τη βασιλική οικογένεια από το πρώτο λεπτό

Στη δική του ανακοίνωση στο Twitter, την Δευτέρα 19/12, ο Clarkson ανέφερε ότι «τρόμαξε με τον πόνο που προκάλεσε» και δήλωσε πως «θα είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον».

Oh dear. I’ve rather put my foot in it. In a column I wrote about Meghan, I made a clumsy reference to a scene in Game of Thrones and this has gone down badly with a great many people. I’m horrified to have caused so much hurt and I shall be more careful in future.

Jeremy Clarkson (@JeremyClarkson) December 19, 2022

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» ζητά συγγνώμη για το προσβλητικό άρθρο του Jeremy Clarkson κατά της Meghan Markle – «Την ονειρεύομαι γυμνή να της πετούν περιττώματα» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα