Η συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ και οι δωρεές που δεν πραγματοποιούνται

13:29 23/5/2016 - Πηγή: iPop

Στην πρώτη Παγκόσμια Ανθρωπιστική Διάσκεψη Κορυφής στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε η Άνγκελα Μέρκελ η οποία ζήτησε να υπάρξει ένα «σύστημα που αντέχει και είναι αξιόπιστο» και υπογράμμισε την ανάγκη να πραγματοποιηθούν οι δωρεές που δεν τηρούνται.

«Πολύ συχνά δίνονται υποσχέσεις για δωρεές, όμως τα χρήματα δεν ακολουθούν ώστε να τοποθετηθούν στα προγράμματα. Αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κατά την πρώτη Παγκόσμια

Ανθρωπιστική Διάσκεψη Κορυφής που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, ενώ εκτίμησε ότι χρειάζεται ένα «σύστημα που αντέχει και είναι αξιόπιστο».

Τσίπρας και Μέρκελ

Φωτογραφία από την συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου της Κωνσταντινούπολης ανέβασε στο twitter του ο Αλέξης τσίπρας.

Η συνάντηση των δύο έρχεται μόλις μία ημέρα πριν το Eurogroup κι ενώ το EWG θα συνεδριάσει λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου της Κωνσταντινούπολης. #WorldHumanitarianSummit pic.twitter.com/9P77OskHOk

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 23, 2016

H συνάντηση της κα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα διήρκεσε μισή ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε την αισιοδοξία της για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Η ομιλία Τσίπρα στη Σύνοδο

«Η ανθρωπιστική κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από τον συντονισμό, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη», σχολίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σύνοδο και συμπλήρωσε: «Εμείς, στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα δύο σημαντικές κρίσεις: Την οικονομική και την προσφυγική». Βρισκόμαστε στο κέντρο μίας γειτονιάς που αντιμετωπίζει πολύ σημαντικά ζητήματα ασφάλειας».

Σε αυτό το πλαίσιο, μίλησε για το πόσο σημαντικές είναι οι συζητήσεις που διεξάγονται σήμερα και αύριο στη σύνοδο, «προκειμένου να εμπλουτίσουμε τις αντιδράσεις μας σε εκείνη την κρίση που βρίσκεται πίσω από όλες τις υπόλοιπες: Την ανθρωπιστική κρίση».

«Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση, χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα, που να αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια» σημείωσε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Αυτό το νέο όρμα δεν θα μπορέσουμε να το αναπτύξουμε χωρίς να δημιουργήσουμε, επίσης, ένα νέο όραμα για την ανθρωπότητα στο σύνολό της» συμπλήρωσε.

Πριν από 70 χρόνια, η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα υπογράμμισε την ανάγκη να προστατέψουμε την έμφυτη αξιοπρέπεια, την ισότητα και τα απαράγραπτα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Από τότε, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το ανθρωπιστικό δίκαιο αποτελούν πρότυπα, για τα οποία κρίνονται όλα τα κράτη. Έχουμε, όμως, πολύ δρόμο να κάνουμε ακόμα. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μεγαλώνουν και έχουν πολύπλευρες ανθρωπιστικές συνέπειες

Τα tweets του Τσίπρα

Λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε 3 tweets στα οποία σχολίαζε ότι το World Humanitarian Summit είναι ένα νέο όραμα για την ανθρωπιστική δράση το οποίο είναι αναγκαίο.

Στην Κωνσταντινούπολη, για το #WorldHumanitarianSummit .Ένα νέο όραμα για την ανθρωπιστική δράση είναι αναγκαίο. 1/2 pic.twitter.com/7sSJzOYSuv

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 23, 2016

Ενώ λίγα λεπτά μετά, με δεύτερο tweet, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυο κρίσεις ταυτόχρονα, διαφυλάσσοντας τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυο κρίσεις ταυτόχρονα, διαφυλάσσοντας τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. 2/2 pic.twitter.com/0LugvS8hvH

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 23, 2016

Συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν

Η συνάντηση των δύο ανδρών έχει οριστεί για τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι δυο τους θα συζητήσουν την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη με στόχο να επισημάνει τη μεγάλη σημασία της για την μείωση των προσφυγικών ροών στον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει την συνεργασία των δύο χωρών με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο ότι ο Πρωθυπουργός θα θίξει και το ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, στα πλαίσια της συζήτησης των σχέσεων των δύο χωρών.

Τέλος, ιδιαίτερα αναφορά αναμένεται να γίνει και σε άλλους τομείς ελληνοτουρκικής συνεργασίας, σε συνέχεια του πρόσφατου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο.

The post Η συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ και οι δωρεές που δεν πραγματοποιούνται appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα