Τετ-α-τετ Τσίπρα- Μέρκελ μια μέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup

11:25 23/5/2016 - Πηγή: iPop

Μια μόλις ημέρα πριν το Eurogroup κι ενώ το EWG θα συνεδριάσει λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας συναντά την Άνγκελα Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ.

Η συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ

θα γίνει περί τη 1 το μεσημέρι, ενώ οι δύο τους θα καθίσουν και στο ίδιο στρογγυλό πάνελ της Συνόδου.

Ο Πρωθυπουργός και η Καγκελάριος αναμένεται να συζητήσουν την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας για το προσφυγικό, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη γενικότερη πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν

Η συνάντηση των δύο ανδρών έχει οριστεί για τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι δυο τους θα συζητήσουν την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη με στόχο να επισημάνει τη μεγάλη σημασία της για την μείωση των προσφυγικών ροών στον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει την συνεργασία των δύο χωρών με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο ότι ο Πρωθυπουργός θα θίξει και το ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, στα πλαίσια της συζήτησης των σχέσεων των δύο χωρών.

Τέλος, ιδιαίτερα αναφορά αναμένεται να γίνει και σε άλλους τομείς ελληνοτουρκικής συνεργασίας, σε συνέχεια του πρόσφατου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο.

Τα μηνύματα του Πρωθυπουργού στο Twitter:

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο κρίσεις ταυτόχρονα, διαφυλάσσοντας τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης», έγραψε ο Α. Τσίπρας από Κωνσταντινούπολη, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αναρτήσει post με το εξής:

Ένα νέο όραμα για την ανθρωπιστική δράση είναι αναγκαίο

Στην Κωνσταντινούπολη, για το #WorldHumanitarianSummit .Ένα νέο όραμα για την ανθρωπιστική δράση είναι αναγκαίο. 1/2 pic.twitter.com/7sSJzOYSuv

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 23, 2016

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυο κρίσεις ταυτόχρονα, διαφυλάσσοντας τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. 2/2 pic.twitter.com/0LugvS8hvH

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 23, 2016

The post Τετ-α-τετ Τσίπρα- Μέρκελ μια μέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα