Η σορός της Ελισάβετ Β’ τοποθετήθηκε στη βασιλική κρύπτη- Ο λόγος που δεν έδωσαν το παρών τα παιδιά του Harry και της Meghan

19:58 19/9/2022 - Πηγή: iPop

H σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ βυθίστηκε στη βασιλική κρύπτη. Η πολύωρη τελετή ολοκληρώθηκε στο κάστρο του Windsor, με την μακροβιότερη μονάρχη να αναπαύεται στην τελευταία της κατοικία.

Η τελετή ξεκίνησε από το Αββαείο του Ουέστμινστερ και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε στο Windsor, ενώ λίγα λεπτά πριν η σορός της βυθιστεί στην βασιλική κρύπτη, αφαιρέθηκαν από το φέρετρο η βασιλική σφαίρα, το σκήπτρο και το στέμμα του βασιλιά, τα οποία τοποθετήθηκαν σε σημείο του ναού και θα μεταφερθούν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ όπου

και θα παραμείνουν μέχρι τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου.

Η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ στη βασιλική κρύπτη:

The Instruments of State; the Imperial State Crown and the Orb and Sceptre have remained with Her Majesty’s coffin.

At the Committal Service, they were placed on the
High Altar at St George's Chapel. pic.twitter.com/fDFQLSSmP1

— The Royal Family (@RoyalFamily) September 19, 2022

Με τις κάμερες να δείχνουν έναν μουσικό να παίζει γκάιντα, το φέρετρο βυθίστηκε στην κρύπτη. Αμέσως μετά, ο Βασιλιάς Κάρολος, η Καμίλα, αλλά και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αποχώρησαν από το παρεκκλήσι σε ξεχωριστά αυτοκίνητα.

As The Queen's Committal Service comes to a close, Her Majesty's Piper plays a lament. pic.twitter.com/4DVIUuCoPO

— The Royal Family (@RoyalFamily) September 19, 2022

Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο αλλά και μουσικές του Μπαχ.

Η νεκρώσιμη ακολουθία και η πομπή στο Λονδίνο έγιναν παρουσία εκατοντάδων επίσημων προσκεκλημένων, με την Ελισάβετ να ενταφιάζεται δίπλα στον αγαπημένο της Φίλιππο.

Γιατί δεν πήγαν τα παιδιά του Harry και της Meghan;

Τα παιδιά των Sussexes παρέμειναν στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια μαζί με τη γιαγιά τους Doria Ragland. Ο λόγος είναι απλός: Σε ηλικία 3 και 1 ετών αντίστοιχα, ο Archie και η Lili είναι πολύ μικροί για βασιλικές εκδηλώσεις, όπως αυτή.

Το Hello! επεσήμανε ότι δεν υπάρχει επίσημος κανόνας που να εμποδίζει τον Archie και τη Lili απ’ το να παρευρεθούν στην κηδεία της μονάρχη, αλλά η απόφαση αφέθηκε στους γονείς.

Η Kate Middleton και ο Πρίγκιπας William έκαναν την ίδια επιλογή, άλλωστε, και για τον μικρότερο γιο τους, τον Πρίγκιπα Louis.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η σορός της Ελισάβετ Β’ τοποθετήθηκε στη βασιλική κρύπτη- Ο λόγος που δεν έδωσαν το παρών τα παιδιά του Harry και της Meghan εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελισάβετ Β’, Harry, Meghan,elisavet v’, Harry, Meghan