Η πριγκίπισσα Βεατρίκη μίλησε ανοιχτά για το “δώρο της δυσλεξίας”

18:31 16/8/2021 - Πηγή: iPop

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη μίλησε για την δυσλεξία της και τα μαθήματα που έχει πάρει μέσα από αυτό το ξεχωριστό της χαρακτηριστικό. Η μέλλουσα μητέρα και εγγονή της Βασίλισσας Ελισάβετ δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι θέλει να αλλάξει την αφήγηση γύρω από τη δυσλεξία αποκαλώντας την “δώρο” το οποίο θα ήταν προετοιμασμένη αν το είχε το αγέννητο παιδί της ή ο θετός θετός της γιος Wolfie. Η δήλωση της πριγκίπισσας Βατρίκης για την δυσλεξία είναι μια θετική και πολύ χρήσιμη οπτική στο θέμα την οποία αξίζει να ακούσουμε.

Η δήλωση της πριγκίπισσας Βατρίκης για την δυσλεξία

Η

Βεατρίκη μιλώντας με την podcaster και συγγραφέα Giovanna Fletcher είπε χαρακτηριστικά πως ήταν πολύ τυχερή που ούτε ένας άνθρωπος γύρω της δεν την έκανε ποτέ να αισθανθεί ότι η διάγνωσή της ήταν κάτι κακό. “Πάντα με ενθάρρυναν να προχωράω μπροστά, μιλούσαν πάντα για αυτό που μπορούσες να κάνεις. Ποτέ για αυτό που δεν μπορείς. Και αυτό είναι κάτι που είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για μένα. Το βρίσκω πολύ εμπνευστικό να μιλάω γι ‘αυτό”, είπε η Βεατρίκη. “Γιατί αν μπορείς απλά να αλλάξεις μια μικρή ιδέα στο κεφάλι κάποιου, τότε έχεις κάνει κάτι σπουδαίο”.

Και συνέχισε λέγοντας: “Ειλικρινά, αυτό που με ενέπνευσε να μιλήσω για τη δυσλεξία με τον τρόπο μου, είναι επειδή θέλω πραγματικά να αλλάξω την αφήγηση γύρω από τη διάγνωση. Ακόμη και όταν το αναφέρω ως διάγνωση, αισθάνομαι ότι δεν εξυπηρετεί τη λάμψη ορισμένων τα πιο φανταστικά μυαλά που έχουμε. Και νομίζω ότι απλά η μετατόπιση της αφήγησης προς κάτι θετικό, μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει όλους”.

Οι αποχρώσεις που προτιμούν για το μανικιούρ τους οι πριγκίπισσες της βασιλικής οικογένειας – Το πρωτόκολλο και οι παραβιάσεις του

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Η Βεατρίκη, η οποία περιμένει το πρώτο της παιδί με τον σύζυγό της Edoardo Mapelli Mozzi το φθινόπωρο μίλησε και για την οικογένεια της αναφορικά με την δυσλεξία: “Ο σύζυγός μου είναι επίσης δυσλεξικός, οπότε θα δούμε αν θα έχουμε αυτή τη συζήτηση σε λίγους μήνες με ένα νέο μωρό στο σπίτι, αλλά το βλέπω πραγματικά ως δώρο. Και νομίζω ότι η ζωή είναι οι στιγμές, είναι οι προκλήσεις της. Φυσικά, δεν θα ήθελα ποτέ να υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις”.

Ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle καταδικάζουν το ρατσισμό και την ανισότητα των media μέσα από μια επιστολή

Η πριγκίπισσα μίλησε επίσης ειλικρινά για το ότι αισθανόταν μπερδεμένη κατά τη διάρκεια των σχολικών της χρόνων. “Θυμάμαι μια δασκάλα, κοιτούσα τις λέξεις προσπαθώντας να τις διατυπώσω, και την κοίταξα με αυτά τα μεγάλα μάτια και της είπα: “Τι πρέπει να κάνω;” Και η απάντησή της ήταν: “Οι λέξεις δεν είναι γραμμένες στο πρόσωπό μου”. Και σκέφτηκα, “Λοιπόν, δεν ξέρω τι κάνουν ούτε στη σελίδα!””.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η πριγκίπισσα Βεατρίκη μίλησε ανοιχτά για το “δώρο της δυσλεξίας” εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα