Γιατί να ξεκινήσω τώρα τη δική μου επιχείρηση: Ποια είναι τα 6 χαρακτηριστικά που έχουν αυτοί που πετυχαίνουν

17:46 16/8/2021 - Πηγή: iPop

Να κάνω τη δική μου επιχείρηση; Φοβάμαι, δεν είμαι έτοιμος, δεν έχω τους πόρους, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω και αν μπορώ να αφήσω τα σίγουρα χρήματα που έχω από τη δουλειά που κάνω σήμερα ως υπάλληλος, την οποία όμως δεν αγαπώ. Όλες αυτές οι σκέψεις ίσως περνούν από το μυαλό σου, κάθε φορά που σκέφτεσαι πόσο θα ήθελες να τα παρατήσεις όλα και να πεις: «Τέρμα, ως εδώ! Ξεκινάω τη δική μου επιχείρηση». Αν το θες μπορείς!

PexelsΈχεις κάποια αποστολή

Θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι, χωρίς καμία εξαίρεση ήρθαμε για ένα σκοπό σε τούτον τον

κόσμο. Όσο το ψάχνουμε και το αναζητούμε, τόσο πιο κοντά πάμε σε αυτό. Ακόμα και σε περιπτώσεις που κάποιο από τα ταλέντα μας δεν είναι φανερό και θέλει προσωπική εργασία για να φανεί και πάλι υπάρχει.

Το πάθος που έχουμε για συγκεκριμένα πράγματα συχνά ενεργοποιείται από αυτό το ταλέντο. Αν βρεις το σκοπό σου και την αποστολή για τη οποία ήρθες, είναι αδύνατον να αφήνεις τις ημέρες να περνούν χωρίς να διαθέτεις το χρόνο σου και την ενέργειά σου σε αυτό.

Δεν ξέρω πώς ο φόβος ή η ανασφάλεια μπορεί να σε αφήσει μακριά από αυτό. Πώς δεν βρίσκεις όλους τους πόρους για να το κάνεις να συμβεί. Ακόμα και αν σήμερα δουλεύεις κάπου που δε σου αρέσει, έχεις όμως το θετικό ότι έχεις έναν μισθό. Κάνοντας σημαντική αποταμίευση μπορείς σιγά-σιγά να αποκτήσεις τους πόρους που χρειάζεσαι.

Δεν το κάνω για εμένα

Σαφώς οι επιχειρήσεις δεν είναι φιλανθρωπία, σαφώς το κάνεις για να βγάλεις τον επιούσιο και να επιβιώσεις αλλά το οικονομικό κέρδος δεν πρέπει να είναι ο θεμέλιος λίθος όταν είσαι στη φάση που λες ξεκινάω τη δική μου επιχείρηση.

Δεν έχει να κάνει με εσένα, αλλά με το τι αξία θα πάρουν οι άνθρωποι από αυτό που έχεις να τους δώσεις. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκες και αυτό που θέλουν είναι να καλυφθούν οι ανάγκες τους. Όταν το πάθος σου και το ταλέντο σου είναι εκεί για να διευκολύνει τους ανθρώπους στο να καλύψουν τις ανάγκες τους αυτές η επιχείρηση αυτή θα έχει βάλει το πρώτο λιθαράκι για να πάει καλά.

Βρες τι θέλουν οι άνθρωποι. Έχει να κάνει με τους άλλους και όχι με εμάς και το πώς να γίνουμε πλούσιοι. Οι άνθρωποι γύρω μας θα θυμούνται πάντα το πόσο σημαντικούς τους κάναμε να αισθανθούν, ότι και αν πουλάμε. Είτε υπηρεσία, είτε προϊόν.

Ξεκίνα πριν να είσαι έτοιμος

Οι συνθήκες δεν θα είναι ποτέ κατάλληλες και εσύ δε θα είσαι ποτέ έτοιμος. Ξεκίνα έχοντας την πίστη ότι θα τα καταφέρεις. Μπορείς να τα καταφέρεις αρκεί να το πιστέψεις και να μη φοβάσαι!

Φτιάξε τη στρατηγική σου, το business plan που λένε στη γλώσσα τον επιχειρήσεων και μην αφήσεις πέτρα που δε θα αφήσεις χωρίς να τη γυρίσεις. Η αποστολή σου είναι αυτή που θα σου δώσει το κίνητρο να πας να ζητήσεις πόρους. Η αποστολή σου θα σου δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να πείσεις τους άλλους να σε στηρίξουν και να σε εμπιστευθούν.

Να έχεις τη νοοτροπία του νικητή. Τη νοοτροπία του ανθρώπου που ξέρει τι θέλει, ξέρει τι κάνει και ξέρει πώς να το κάνει να συμβεί.

Ζήτα βοήθεια από τους ειδικούς

Η επιχείρηση δεν είναι one man show. Όσο και αν είναι δύσκολο να μπορέσεις να πληρώσεις κάποιους επαγγελματίες που χρειάζεσαι, να μην τα τσιγκουνευτείς αυτά τα λεφτά και να μην πάρεις όλους τους ρόλους στις πλάτες σου. Όσο πάθος και αν έχεις ίσως σου λείπουν κάποιες βασικές γνώσεις και εμπειρίες που έχουν οι επαγγελματίες που είναι πολύ καλοί στον κλάδο τους.

Πίστεψε στον εαυτό σου και δες τη ζωή σου να αλλάζει – πώς να χτίσεις βήμα βήμα την αυτοπεποίθηση σου

Λάβε γνώσεις και έμπνευση

Δεν υπάρχει δικαιολογία στην εποχή του οργασμού της πληροφόρησης που ζούμε. Άντλησε έμπνευση από ανθρώπους που πέτυχαν στις επιχειρήσεις ξεκινώντας με 10€ στην τσέπη, αλλά με νοοτροπία εκατομμυρίου. Το ίντερνετ, τα βιβλία, οι βιογραφίες, είναι εκεί. Ψάξε στα σωστά σημεία.

Hustle until your haters ask if you’re hiring

To ρήμα hustle δεν ξέρω αν μπορώ να το μεταφράσω ακριβώς στα ελληνικά, αλλά είναι μια λέξη που λατρεύω. Εγώ το έχω στο μυαλό μου ως «να μην τα παρατάς ποτέ, να βάζεις τα δυνατά σου, να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό», κάπως έτσι.

Θέλει θυσίες το να κάνεις την αποστολή σου πραγματικότητα. Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος και καλό είναι να τον επενδύουμε στο σκοπό της εξέλιξής μας με κάθε τρόπο και σαφώς όχι σε πράγματα που μοιάζουν δωρεάν ή σχεδόν αλλά δεν είναι καθόλου, όπως τα socila media ή το netflix.

Αν θες να κάνεις διαφορά και να δώσεις την πολύτιμη συνεισφορά σου στον κόσμο εκεί έξω, όπως το να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση θα πρέπει να συμπεριφερθείς όπως δεν κάνει η πλειοψηφία, γιατί η πλειοψηφία δυστυχώς ψάχνει το εύκολο, το δίχως κόπο, αυτό που θα προσφέρει απόλαυση στιγμιαία.

Οι θυσίες που θα κάνεις για λίγο θα είναι σημαντική επένδυση για το μέλλον σου και θα σου δώσει απόλαυση σε βάθος χρόνο. Μη σταματήσεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί να ξεκινήσω τώρα τη δική μου επιχείρηση: Ποια είναι τα 6 χαρακτηριστικά που έχουν αυτοί που πετυχαίνουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα