Η πιο απίστευτη προσγείωση που έχεις δει ποτέ!

17:31 20/8/2014 - Πηγή: iPop

Οι πιλότοι των πολεμικών αεροσκαφών φημίζονται για τη δεξιότητά τους και τις ικανότητές τους εν πτήση. Θα το έχεις προσέξει κι εσύ είμαστε σίγουροι, καθώς οι περισσότεροι έλληνες πιλότοι των επιβατικών αεροσκαφών είναι απόστρατοι της πολεμικής αεροπορίας.
Έτσι εξηγούνται και οι απότομες προσγειώσεις στις οποίες έχουμε συνηθίσει σε αντίθεση με άλλους πιλότους που γυρνούν με τις ώρες γύρω από το αεροδρόμιο μέχρι να προσγειώσουν το αεροσκάφος.

Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, διάφορα βίντεο που φανερώνουν τις ικανότητες αυτών των πιλότων όμως αυτή η προσγείωση που θα δεις

στο παρακάτω βίντεο είναι εξωπραγματική. Ο αμερικανός πιλότος του συγκεκριμένου Χάριερ απογειώθηκε χωρίς πρόβλημα από το αεροπλανοφόρο USS Bataan. Λίγη ώρα όμως αφότου είχε απογειωθεί, τόσο οι μηχανικοί του αεροπλανοφόρου όσο και ο ίδιος ο πιλότος αντελήφθησαν πως υπάρχει πρόβλημα με τον μπροστινό τροχό ο οποίος δεν μπορούσε να ανοίξει.

Τα μαχητικά αεροσκάφη Χάριερ είναι γνωστά για το σύστημα κάθετης απογείωσης/προσγείωσης που τους επιτρέπουν να προσγειωθούν σαν ελικόπτερα σε μηδενικό χώρο, χωρίς τη χρήση διαδρόμου.

Αφού, λοιπόν, έγινε αντιληπτό πως υπάρχει πρόβλημα με τον μπροστινό τροχό οι μηχανικοί έpρεπε να καταστρώσουν ένα σχέδιο για να προσγειώσουν με ασφάλεια το αεροσκάφος, όσο αυτό θα γύριζε γύρω από το αεροπλανοφόρο προκειμένου να αδειάσει τα καύσιμα που είχε.

Ο χειριστής του αεροσκάφους, Ουίλιαμ Μαχόνι, έκανε το καθήκον του προσγειώνοντας με ασφάλεια το αεροπλάνο, ακόμα και χωρίς το μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους. Για να γίνει αυτό τοποθετήθηκε ένα μεγάλο σκαμνάκι το οποίο θα συγκρατούσε το μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους που δεν είχε υποστήριξη.

Ο πιλότος αλλά και το πλήρωμα αντιλήφθηκαν τη δυσκολία του εγχειρήματος και το προσωπικό του αεροπλανοφόρου εγκατέλειψε το κατάστρωμα, για την περίπτωση που δεν πήγαινε καλά η προσγείωση. Ας μην πολυλογούμε όμως, δες και μόνο σου στο παρακάτω βίντεο την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλε ο πιλότος σ αυτή την απίστευτη προσγείωση:

The post Η πιο απίστευτη προσγείωση που έχεις δει ποτέ! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα