Η οριστική απόφαση για τον βιασμό | Γίνεται κακούργημα

17:03 6/6/2019 - Πηγή: iPop
| ΓίνεταιΜετά το αλαλούμ που προέκυψε με την ποινή για το βιασμό, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου προχώρησε στις βελτιώσεις. Ποια είναι η οριστική απόφαση για τον βιασμό;

Η διάταξη άλλαξε μετά τις αντιδράσεις και έχουμε την οριστική απόφαση για τον βιασμό, ίσως σε μια προσπάθεια ο κ. Καλογήρου να κατεβάσει τους τόνος και τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους Οικολόγους.

Με τη νέα διάταξη ξεκαθαρίζεται πως ο βιασμός αποτελεί κακόυργημα και τιμωρείται με ποινή κάθειρξης. Συγκεκριμένα, η νέα διάταξη έχει ως εξής: «Όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη».

Ουσιαστικά, το επίμαχο άρθρο παράγραφος 5 του άρθρου 336 αντικαθίσταται με την φράση ότι «όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς την συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη» και επομένως απαλείφεται η πρόβλεψη ποινής από 3 έως 5 έτη.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογήρου με τη νέα διατύπωση στη στοιχειοθέτηση του βιασμού και η συναίνεση πέραν της άσκησης βίας.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καλογήρου δεν έκανε δεκτό το αίτημα που διατυπώθηκε από τον Σταύρο Κοντονή για εφαρμογή της διάταξης το Σεπτέμβρη ή τον νέο χρόνο. Όπως είπε χαρακτηριστικά υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος προσαρμογής.

Πρέπει να αποφευχθούν μεγάλα διαστήματα μεταξύ του χρόνου ψήφισης και του χρόνου εφαρμογής. Άλλωστε τον Ιούλιο ξεκινούν και τα θερινά τμήματα. Υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος ώστε να όλοι να προσαρμοστούν. Δημιουργείται έτσι ένας ασφαλής διάδρομος

Διαβάστε τι είχε προηγηθεί:

Αλλάζει η διάταξη για τον βιασμό μετά τις αντιδράσεις

Photo: dreamstime

Το άρθρο Η οριστική απόφαση για τον βιασμό | Γίνεται κακούργημα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα