Η νίκη Macron μέσα απ’ τα «μάτια» του γαλλικού και διεθνούς Τύπου | Photos

08:30 8/5/2017 - Πηγή: iPop

Επιφυλακτική είναι η στάση την οποία διατηρεί ο γαλλικός και διεθνής Τύπος απέναντι στη νίκη του Emmanuel Macron, με τις περισσότερες εφημερίδες να στέκονται στο γεγονός ότι ο γαλλικός λαός δεν ψήφισε υπέρ του Macron, αλλά κατά της Le Pen και της ακροδεξιάς.

Η Le Monde δίνει ιδιαίτερη έμφαση σ’ αυτό σχολιάζοντας ότι «μεγάλο μέρος των Γάλλων δεν ψήφισε «υπέρ» ενός υποψηφίου, αλλά «εναντίον» της ακροδεξιάς», ενώ τονίζεται και το επίπεδο-ρεκόρ της αποχής, των λευκών και των άκυρων.

Η

Le Monde σχολιάζει πως ο Macron θα γίνει «ο Πρόεδρος του οποίου η νομιμοποίηση από τις κάλπες θα αμφισβητηθεί ταχύτερα από εκείνη οποιουδήποτε προκατόχου του».

Le Figaro

Η Le Figaro κάνει λόγο για μια «μη πειστική» εκλογική νίκη λόγω της μεγάλης αποχής, ενώ εκτιμά ότι βουλευτικές εκλογές θα είναι δύσκολες για τον Macron, ο οποίος «δεν θα έχει περίοδο χάριτος».

Liberation

H Liberation μιλάει για μια «νίκη υπό πίεση», καθώς, όπως εξηγεί, «η μεγάλη αποχή, παρά την απειλή του FN, δίνει ήδη μια ένδειξη δυσαρέσκειας έναντι του νέου προέδρου».

L’ Humanite

H L’ Humanite σχολιάζει πως «ξεκινάει μια νέα μάχη» για να «αμφισβητηθούν οι φιλελεύθερες πολιτικές» τις οποίες υποστηρίζει ο Emmanuel Macron.

Les Echos

H εφημερίδα Les Echos χαιρετίζει την «επιλογή της ελπίδας» και το «νέο πρόσωπο της Γαλλίας, νεανικό, τολμηρό, κατακτητικό».

Le Parisien

H Le Parisien διατηρεί πιο ουδέτερη στάση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο νεαρό της ηλικίας του Macron.

Διεθνής ΤύποςNew York Times

Η αμερικάνικη εφημερίδα απ’ την πλευρά της χαιρετίζει τη νίκη Macron: «Μεγάλη ανακούφιση για την Ευρώπη».

The Guardian

Ο βρετανικός Guardian σε κύριο άρθρο του έγραψε: «Καλή τύχη κ. Macron, θα τη χρειαστείτε. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφή για την Ευρώπη και για μια φορά, ευτυχώς, οι δημοσκοπήσεις είχαν δίκιο».

El País

Η ισπανική εφημερίδα γράφει: «Η Γαλλία επέλεξε τον Macron και αναχαίτισε τον λαϊκισμό»: «Η Γαλλία είπε όχι. Η νίκη στις προεδρικές εκλογές του Macron, ενός υποψηφίου υπέρ της Ευρώπης, φιλελεύθερου πρώην τραπεζίτη, αναχαίτισε το κύμα λαϊκιστικής δυσαρέσκειας το οποίο θριάμβευσε τον Νοέμβριο στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και προηγουμένως στο βρετανικό δημοψήφισμα. Μετά το Brexit και τον Trump, δεν υπήρξε (νίκη της) Le Pen».

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως «η Ευρώπη απέφυγε τον εφιάλτη» και προσθέτει πως «το αδιανόητο αποφεύχθηκε: η Γαλλία δεν θα κυβερνηθεί από μια γυναίκα που ανήκει στην άκρα δεξιά. Η καθαρή νίκη του Emmanuel Macron δημιουργεί εμπιστοσύνη, αλλά η Ευρώπη δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις».

Le temps

Η εφημερίδα της Ελβετίας δίνει έμφαση στο ότι η Γαλλία επέλεξε έναν νέο άνδρα για να ξεκινήσει η μεταμόρφωσή της ξεπερνώντας την αποχή και την ακροδεξιά: «Ξεπερνώντας την αποχή, τη ριζοσπαστικοποίηση των άκρων της δεξιάς και της αριστεράς και την αποσάθρωση των παραδοσιακών κομμάτων (…) η Γαλλία επέλεξε έναν νέο άνδρα για να αρχίσει τη μεταμόρφωσή της».

Photo: REUTERS/Jean-Paul Pelissier

The post Η νίκη Macron μέσα απ’ τα «μάτια» του γαλλικού και διεθνούς Τύπου | Photos| Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα