Η λίστα με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό στην Αττική- Αλλαγή ωραρίου στα μαγαζιά, πού φοράμε μάσκα;

18:26 15/9/2020 - Πηγή: iPop

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό στην Αττική ανακοίνωσε η Κυβέρνηση μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στους δήμους του λεκανοπεδίου. Αλλάζει το ωράριο των καταστημάτων, υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους χώρους εργασίας, μειώνεται το κοινό σε θέατρο και κινηματογράφο.

Ο Νίκος Χαρδαλίας ενημέρωσε πως απ’ την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουμε πάνω από 13.000 κρούσματα στην Ελλάδα. Σχεδόν τα μισά από τα συνολικά νέα κρούσματα κατά τις πρώτες 2 εβδομάδες του Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν στην Αττική.

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί σταθερή άνοδος των κρουσμάτων σε μερικούς δήμους της Ελλάδος, ανάμεσα στους οποίους και δήμοι της Αττικής, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται αποφάσεις για νέα μέτρα.

Η λίστα με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό στην ΑττικήAπό 16 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου:Άνοιγμα καταστημάτων στις 10 το πρωί, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων.Έως έξι άτομα σε κάθε τραπέζι στους χώρους εστίασης.Σε όλες τις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους εφαρμόζεται όριο πληρότητας 50% και υποχρέωση παρακολούθηησης αποκλειστικά από καθήμενους. Απαγορεύεται το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.Αναστέλλεται η λειτουργία των κέντρων διασκέδασης και των κλειστών αιθουσών συναυλιών.Τα θέατρα και τα σινεμά λειτουργούν με 60% πληρότητα και υποχρεωτικά χρήση μάσκας απ’ το κοινό.Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων, όπου δηλαδή δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας του 1,5 μέτρου απόστασης.Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους στις λαϊκές αγορές με συμμετοχή του 50% των παραγωγών και με τους πάγκους σε απόσταση τριών μέτρων.Όριο 50 ατόμων στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους.Η ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 310 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

Τα 197 εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια Αττικής.

2433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 313 θανάτους συνολικά στη χώρα. 116 (37%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google NewsΔες ακόμα:

Μάσκα: Πού επεκτείνεται η χρήση της; Τι συμβαίνει με τα σχολεία;

Photo: Pixabay

Το άρθρο Η λίστα με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό στην Αττική- Αλλαγή ωραρίου στα μαγαζιά, πού φοράμε μάσκα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords