Η Κυβέρνηση διατηρεί τις «κόκκινες γραμμές», τονίζει ο Τσακαλώτος

17:13 24/12/2015 - Πηγή: iPop

Για όλους και για όλα θέλησε να μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση συνεχίζει να διατηρεί τις «κόκκινες γραμμές» της σε αρκετά ζητήματα και δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω.

Ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στην ισπανική εφημερίδα, El Mundo, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην οικονομική πολιτική που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και αναφορά σε όλα όσα έφτασαν τη χώρα στη κατάσταση που βιώνει.

Τι
είπε αναφερόμενος στη συμφωνία με τους δανειστές;

Υπήρξαν πράγματα που κερδίσαμε και πράγματα που χάσαμε. Εάν η συμφωνία ήταν καλή, ή όχι, αυτό μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε:

Ένας από τους λόγους που υπογράψαμε τη συμφωνία είναι διότι για εμάς δεν είναι σαφές εάν έξω από το ευρώ, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποφύγει τη σύναψη συμφώνου με τους δανειστές της.

Εστίασε επίσης στα δύσκολα τρία χρόνια που η Ελλάδα πρέπει να υπακούσει και είπε:

Η συμφωνία που υπογράψαμε ήταν καλύτερη από εκείνη που μας πρότειναν αρχικά. Έχουμε τρία χρόνια για να θέσουμε σ’ εφαρμογή τα ίδια μέτρα που καλούμασταν να εφαρμόσουμε στο πεντάμηνο.

Στο κλείσιμο της συνέντευξης του ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης σημειώνοντας:

«Το πρώτο μέτρο αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κατόπιν ακολουθεί τον Ιανουάριο η αξιολόγηση των μέτρων που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση και στη συνέχεια η εξεύρεση λύσης για το χρέος ώστε να επιστρέψει η επενδυτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα».

photos:Nikos Libertas/SOOC

The post Η Κυβέρνηση διατηρεί τις «κόκκινες γραμμές», τονίζει ο Τσακαλώτος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα