Καταδικάστηκαν σε θάνατο για τη δολοφονία Βρετανών τουριστών στην Ταϊλάνδη

17:06 24/12/2015 - Πηγή: iPop

Οι δύο νεαροί Βιρμανοί οι οποίοι δολοφόνησαν στην Ταϊλάνδη το καλοκαίρι του 2014, δύο Βρετανούς τουρίστες, καταδικάστηκαν από τις δικαστικές αρχές της χώρας με θανατική ποινή.

Μετά από μια αμφιλεγόμενη δίκη, δύο νεαροί Βιρμανοί καταδικάστηκαν τελικά σε θάνατο, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία δύο Βρετανών τουριστών, το καλοκαίρι του 2014. Οι δυο 22χρονοι άνδρες,

οι οποίοι έφτασαν στο δικαστήριο φορώντας στολή φυλακισμένου, αρνήθηκαν να παραδεχθούν την ενοχή τους.

Υπενθυμίζουμε πως τα πτώματα των δύο άτυχων Βρετανών τουριστών, του 24χρονου Ντέιβιντ Μίλερ και της 23χρονης Χάνα Γουίθεριντζ, βρέθηκαν σε κακή κατάσταση το Σεπτέμβριο του 2014, ενώ οι ιατροδικαστική εξέταση, έδειξε πως και οι δύο άτυχοι τουρίστες είχαν ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου.

Λίγο έπειτα από την ανεύρεση των πτωμάτων, οι δύο Βιρμανοί συνελήφθησαν, ενώ η υπόθεση απασχόλησε τα ΜΜΕ της Βρετανίας και της Ταϊλάνδης για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού η Ταϊλάνδη θεωρείται ένας από τους πλέον ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Ο δικαστής ανακοίνωσε την τελική ετυμηγορία δηλώνοντας πως οι δύο κατηγορούμενοι είναι ένοχοι για ανθρωποκτονία και καταδικάζονται σε θάνατο, ενώ και οι δύο βρέθηκαν ένοχοι για το βιασμό της 23χρονης Χάνα Γουίθεριντζ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που εφαρμόστηκε στην Ταϊλάνδη η θανατική ποινή ήταν το 2009, όταν 2 κατάδικοι, εκτελέστηκαν με θανατηφόρο ένεση.

The post Καταδικάστηκαν σε θάνατο για τη δολοφονία Βρετανών τουριστών στην Ταϊλάνδη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα