Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σου έχει εξασφαλίσει έναν μουσικό Δεκέμβριο

14:51 6/12/2020 - Πηγή: iPop

Μαζί με όλα όσα έχουμε στερηθεί με τον κορονοϊό είναι και οι συναυλίες. Το να βρεθείς σε ένα χώρο που θα μπορείς να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική και να το ευχαριστηθείς με την ψυχή σου. Ένα βήμα πιο κοντά σε όλα αυτά που μας λείπουν προσπαθούν όλοι να μας φέρουν και μαζί τους και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης η οποία έχει οργανώσει συναυλίες online μέχρι και την Πρωτοχρονιά!

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έχει οργανώσει συναυλίες online

Από σήμερα κιόλας, 6/12/2020, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

φέρνει στο σπίτι μας τα τσέλο μέσα από διαδικτυακή μετάδοση από το Κανάλι της ΚΟΘ στο Youtube και τη Σελίδα της ΚΟΘ στο Facebook. Οι μουσικές δωρεάν Κυριακές του Δεκέμβρη κάνουν έναρξη με ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα των Μπαχ, Κλάιν, Πάχελμπελ και Φωρέ, το οποίο ολοκληρώνεται με τον ‘Υμνο για 10 τσέλα, 2 κοντραμπάσα και τύμπανο’ του επονομαζόμενου ‘τσάρου των τσελιστών’ Καρλ Ντάβιντοφ.

Τη σκυτάλη παίρνουν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου τα χάλκινα πνευστά και τα κρουστά της ΚΟΘ, που μεταφέρουν το πνεύμα των εορτών με γνωστές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες των Χάρβεϋ, Τσαϊκόφκσι, Άντερσον και Χόουaρθ. Διευθύνει ο Δημοσθένης Φωτιάδης.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου η φετινή Χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΚΟΘ έχει άρωμα μπαρόκ, με σπουδαία έργα σημαντικών εκπροσώπων της περιόδου αυτής, όπως Βιβάλντι, Κορέλι, Σκαρλάτι και Χαίντελ. Διεύθυνση ορχήστρας και τσέμπαλο: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος. Μέτζο σοπράνο: Θεοδώρα Μπάκα. Στο τσέλο ο Δήμος Γκουνταρούλης.

Στις 24 Δεκεμβρίου έρχεται η συναυλία “Καρυοθραύστης για 2 πιάνα και αφηγητή” με Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893): Καρυοθραύστης και σουίτα μπαλέτου (μετ. για 2 πιάνα Ν. Οικονόμου). Τέλος, την Πρωτοχρονιά, θα μεταδοθεί και η τελευταία συναυλία με μία πληθώρα μουσικών αριστουργημάτων!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σου έχει εξασφαλίσει έναν μουσικό Δεκέμβριο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Δεκέμβριο,kratiki orchistra thessalonikis, dekemvrio