Η Κούβα είπε το τελευταίο «αντίο» στον Κομαντάντε (Photos & Video)

16:49 4/12/2016 - Πηγή: iPop

Το τελευταίο «αντίο» στον Φιντέλ Κάστρο ειπώθηκε σήμερα, Κυριακή, σε μια τελετή απλή, χωρίς την εκφώνηση λόγων και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη.

Η τέφρα του Κομαντάντε ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο του Σαντιάγο ντε Κούβα, εκεί όπου ο Φ. Κάστρο μαζί με τους άνδρες του ξεκίνησαν τον αγώνα ενάντια της δικτατορίας του Φουλχένσιο Μπατίστα. Ένας αγώνας που τελικά οδήγησε στην ανατροπή του Μπατίστα το 1959.

Παράλληλα, στην πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα, ερίφθησαν 21 κανονιοβολισμοί.

Σημειώνεται ότι η κηδεία

του Κουβανού ηγέτη σηματοδοτεί και το τέλος του εννιαήμερου εθνικού πένθους που είχε κηρυχθεί στην χώρα.

«Δεν εκφωνήθηκαν λόγοι, ήταν πολύ απλή τελετή, ήταν μόνο η τέφρα που ενταφιάστηκε και η οικογένεια, η Κυβέρνηση και δίπλα όλοι οι αξιωματούχοι που βρίσκονταν εκεί», τόνισε η Υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Αξίζει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η τελετή ήταν να μεταδοθεί ζωντανά στην τηλεόραση, ωστόσο, λίγη ώρα πριν την έναρξη της κηδείας η κουβανική τηλεόραση διέψευσε ότι θα υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη.

Η κηδεία ξεκίνησε λίγη ώρα αφότου έφθασε στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιχένια η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε την τέφρα του Φιντέλ Κάστρο.

Εκδήλωση φόρου τιμής στον Φ. Κάστρο το Σάββατο

Σε δεσμεύσεις αναφορικά με την πατρίδα του προέβη ο Ραούλ Κάστρο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης φόρου τιμής στον πατέρα της κουβανέζικης επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, που άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Κούβας δεσμεύτηκε να «υπερασπιστεί την πατρίδα και τον σοσιαλισμό» ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του Φιντέλ, να κατατεθεί στην Εθνοσυνέλευση ένα σχέδιο νόμου που στόχο θα έχει να αποτραπεί οποιαδήποτε εκδήλωση προσωπολατρίας.

Photos: Reuters

The post Η Κούβα είπε το τελευταίο «αντίο» στον Κομαντάντε (Photos & Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα