Η Κομισιόν απορρίπτει το αίτημα του ΔΝΤ για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

17:21 5/9/2017 - Πηγή: iPop
«Όχι» στις ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είπε η Κομισιόν, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο τους ισχυρισμούς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για νέα ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η εκπρόσωπος του Επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων, Anika Brightheart, δήλωσε πως προτεραιότητα πλέον αποτελεί η μείωση του όγκου των μην εξυπηρετούμενων δανείων, κάτι που διευκρινίζεται εκτενώς στο μνημόνιο

οικονομικής πολιτικής και στη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου. Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, η κ. Brightheart απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Απ’ την άλλη, την εκτίμηση περί πιθανής ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, κυρίως λόγω των δυσμενών επιπτώσεων από τα μη εξυπηρετούμενα «ανοίγματα», έχει εκφράσει επανειλημμένως η διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde.

Άλλωστε, το Ταμείο θα απευθυνθεί και στις εποπτικές αρχές της Ευρωζώνης, προκειμένου οι τελευταίες να προχωρήσουν σε επιπλέον ενέργειες, μεταξύ των οποίων επικαιροποιημένα «asset quality review» και «stress test».

Ωστόσο, Αθήνα και Βρυξέλλες έχουν απορρίψει το συγκεκριμένο αίτημα, επικαλούμενες την τελευταία κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών, το φθινόπωρο του 2015.

Photo: REUTERS/Yves Herman

The post Η Κομισιόν απορρίπτει το αίτημα του ΔΝΤ για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα