Η Lidl πρώτα αφαίρεσε τους σταυρούς από ελληνικές εκκλησίες (αν είναι δυνατόν!) και μετά.. ζήτησε συγγνώμη!

16:45 5/9/2017 - Πηγή: iPop
Η Lidl αποφάσισε πως οι σταυροί απ’ τις ελληνικές εκκλησίες της «χαλάνε» τα προϊόντα και τη διαφήμιση αυτών, επομένως αποφάσισε απλά να τους εξαφανίσει μ’ ένα κλικ στο photoshop. Βεβαίως, όταν ασκήθηκε κριτική σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφού προσπάθησε να δικαιολογηθεί τελικά «αναγκάστηκε» να ζητήσει συγγνώμη.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα απ’ την αρχή. Σε μια διαφήμιση ενός ελληνικού προϊόντος της Lidl

απεικονίζονταν οι πλέον φωτογραφημένες εκκλησίες της Σαντορίνης. Ωστόσο, η Lidl δεν έδειξε να ευαισθητοποιείται ιδιαίτερα και αποφάσισε απλώς να αφαιρέσει τους σταυρούς απ’ τις εκκλησίες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκε πλήθος αντιδράσεων. Η εταιρεία αρχικά προσπάθησε απλώς να δικαιολογηθεί χωρίς να προβεί σε κάποια ενέργεια.

Η εταιρία δήλωσε πως επιλέγει να είναι θρησκευτικά και πολιτικά ουδέτερη:

Είναι μέρος της εμπορικής πολιτικής μας να είμαστε ουδέτεροι από θρησκευτικής και πολιτικής απόψεως

Οι κριτικές πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με τον καρδινάλιο Dominik Duka της Πράγας να χαρακτηρίζει την ενέργεια «χωρίς προηγούμενο» ενώ εξέφρασε και την «συμπάθειά του προς την Ελλάδα», όπως αναφέρει στην επιστολή του προς την ελληνική πρεσβεία.

Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την ενέργεια αυτή, άλλοι το θεώρησαν προσβολή και άλλοι απλώς αναρωτήθηκαν γι’ αυτήν την ενέργεια.

«Γιατί σβήνεις την πραγματικότητα από μια φωτογραφία» αναρωτήθηκε ένας απ’ τους πελάτες που μπήκε στη διαδικασία να αφήσει σχόλιο στο Facebook, ενώ ένας άλλος πελάτης σχολίασε «αν υπήρχαν προϊόντα από το Hindu, Sikh, Εβραϊκά ή μουσουλμανικά κράτη με τα σύμβολά τους να απεικονίζονται σε αυτά, δεν θα είχα πρόβλημα να τα αγοράσω».

Ένας άλλος δήλωσε πως «ως χριστιανός, αισθάνομαι πραγματικά πληγωμένος, διαταραγμένος και απογοητευμένος που το κάνατε αυτό, αν αυτό συμβαίνει θα σταματήσω να αγοράζω απ’ το κατάστημά σας».

Τελικά, η Lidl ζήτησε συγγνώμη για το «λάθος» και δήλωσε πως κατανοεί τον θυμό που προκλήθηκε.

Σύμφωνα με την Telegraph, η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

Σαφώς και πρόκειται για ένα λάθος. Λυπούμαστε γι αυτό. Αντιλαμβανόμαστε όμως τον θυμό σας και ζητούμε συγγνώμη

The post Η Lidl πρώτα αφαίρεσε τους σταυρούς από ελληνικές εκκλησίες (αν είναι δυνατόν!) και μετά.. ζήτησε συγγνώμη! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα