Η καλύτερη στιγμή για να κλείσεις εισιτήρια αν θες να πας εξωτερικό τα Χριστούγεννα

21:01 7/11/2019 - Πηγή: iPop

Τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια περίοδος για να πας σε κάποια πόλη του εξωτερικού, ειδικά εάν αυτή η πόλη τα Χριστούγεννα είναι ακόμα πιο όμορφη, όπως η Βιέννη! Εάν θες, όμως, να πας εξωτερικό τα Χριστούγεννα

θα πρέπει να κάνεις τα κουμάντα σου ώστε να μην πληρώσεις μια περιουσία στα αεροπορικά εισιτήρια, αλλά ούτε και στο ξενοδοχείο!

Γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να κλείσεις εισιτήρια αν θες να πας εξωτερικό τα Χριστούγεννα!

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν από κορυφαίες μηχανές ανεύρεσης αεροπορικών εισιτηρίων, το ιδανικό διάστημα είναι 13 εβδομάδες πριν. Αυτό σημαίνει, ότι αν θέλεις να ταξιδέψεις την εβδομάδα των Χριστουγέννων, η ιδανική στιγμή για να κλείσεις τα εισιτήριά σου οικονομικά είναι περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, όμως; Υπάρχει σωτηρία;

Πώς θα βρεις οικονομικά εισιτήρια για το εξωτερικό τα Χριστούγεννα

Εάν δεν έχεις κλείσει ήδη εισιτήρια, και πάλι έχεις την ελπίδα -ακόμα και πιο τελευταία στιγμή- να κλείσεις σχετικά οικονομικά εισιτήρια.

Προσπάθησε να κλείσεις τα εισιτήριά σου περίπου 7-8 εβδομάδες πριν την ημερομηνία που θέλεις να ταξιδέψεις. Εάν θες δηλαδή να πετάξεις την εβδομάδα των Χριστουγέννων, φρόντισε να τα κλείσεις αυτές τις μέρες που διανύουμε τώρα, για να τα βρεις 2-10% φθηνότερα.

Φυσικά, αν δεν το κάνεις τώρα και το αφήσεις για αργότερα, θα υποστείς τις συνέπειες, αφού όσο πλησιάζουμε στις γιορτές οι τιμές αυξάνονται κατακόρυφα. Δεν το συζητάμε καν να σκεφτείς να τα κλείσεις μέσα στον Δεκέμβριο, καθώς θα βρεις τιμές από 20% έως 35% αυξημένες.

Δες τι πρέπει να προσέξεις εάν κλείσεις εισιτήρια με low cost αεροπορική.

Nicole Geri/ UnsplashΠοια είναι η καλύτερη μέρα για να διαλέξεις να πετάξεις;

Εκτός απ’ το πόσο διάστημα πριν πρέπει να κλείσεις τα εισιτήριά σου, παίζει σημαντικό ρόλο και η μέρα που θα αποφασίσεις να πετάξεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών, η πιο οικονομική μέρα για να ταξιδέψεις φαίνεται πως είναι η παραμονή των Χριστουγέννων. Οι πιο ακριβές ημερομηνίες είναι εκείνες που είναι μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

Unsplash

Και φυσικά, υπάρχουν και κάποιοι προορισμοί που συγκριτικά με άλλους είναι πιο οικονομικοί στα εισιτήριά τους τα Χριστούγεννα, ανάμεσα στους οποίους είναι το Βερολίνο, η Νάπολη, η Κωνσταντινούπολη, το Βουκουρέστι, το Αϊντχόβεν, η Σόφια και το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το Skyscanner.

Δες ακόμα:

Συμβουλές για low budget ταξίδια!

Photo: James Healy/ Unsplash

Το άρθρο Η καλύτερη στιγμή για να κλείσεις εισιτήρια αν θες να πας εξωτερικό τα Χριστούγεννα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα