Η Γαλλία φίλη της Ελλάδας, το μήνυμα του Γάλλου Πρωθυπουργού

20:12 2/6/2016 - Πηγή: iPop

Το απόγευμα της Πέμπτης έφθασε στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι η Γαλλία είναι φίλη της Ελλάδας, τονίζοντας πως η χώρα μας μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη της Γαλλίας

σε πολλούς τομείς.

Για το Grexit, ο κ. Βαλς σημείωσε: «Υποστηρίξαμε την παραμονή της Ελλάδας γιατί δεν ήταν δυνατόν να σκεφτούμε ότι η χώρα με τέτοια ιστορία θα μπορούσε να φύγει από την Ευρωζώνη».

Παράλληλα, τόνισε πως η Γαλλία θα συνεχίσει τη στήριξή της «προκειμένου η λύση για Ελλάδα να είναι βιώσιμη».

Για το μεταναστευτικό/ προσφυγικό:

«Δεν ξεχνούμε ότι είστε η πρώτη χώρα που φτάνουν οι πρόσφυγες. Βεβαίως μπορείτε να βασίζεστε στην αλληλεγγύη της Ε.Ε. και της Γαλλίας. Η συμφωνία με Τουρκία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλα τα μέρη. Προτεραιότητα η ασφάλεια. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι από κοινού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Κατά πρώτο λόγο πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος σε Συρία και Ιράκ».

Οι τρεις επισημάνσεις του Προκόπη ΠαυλόπουλουΔεν ξεχνάμε την καθοριστικής συμβολή της Γαλλίας και του προέδρου Ολάντ στην παραμονή της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Έκτοτε η Ελλάδα συνεχίζει την πορεία της και έχει τη στήριξη του λαού και της πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεωνΔεύτερη επισήμανση, πρέπει από κοινού να αντιμετωπίσουμε το οξύτατο προσφυγικό ζήτημα, να υπάρξει εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. με Τουρκία. Η Τουρκία πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις τηςΤελευταία επισήμανση, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της τρομοκρατίας, το οποίο η Γαλλία έχει πληρώσει με βαρύ φόρο αίματος. Πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία. Στενή συνεργασία Ε.Ε. – ΗΠΑ και Ρωσίας, χρειάζεται η από κοινού δράση για να υπάρξουν αποτελέσματα

Θυμίζουμε πως αύριο, Παρασκευή, στις 11:00 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Μανουέλ Βαλς.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Η Γαλλία φίλη της Ελλάδας, το μήνυμα του Γάλλου Πρωθυπουργού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα