Η εξομολόγηση του Γιώργου Μαυρίδη για τη μάχη με τον κορονοϊό που συγκλονίζει

10:58 18/12/2020 - Πηγή: iPop

Πριν ένα μήνα έγινε γνωστό πως νοσεί από κορονοϊό και μάλιστα σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο. Έχοντας πλέον αναρρώσει και ξεπεράσει τον ιό, μιλά ο Γιώργος Μαυρίδης για τον κορονοϊό και συγκλονίζει.

Ο γνωστός παρουσιαστής έδωσε μια σκληρή μάχη με τον κορονοϊό και μίλησε για όλα όσα έζησε σε μια ειλικρινή συνέντευξη στο Tik Talk και τον Αντώνη Σρόιτερ. Ο Γιώργος Μαυρίδης αναφέρθηκε στην πνευμονία του και στους δύο πνεύμονες, λέγοντας πως θα κάνει καιρό να αναρρώσει πλήρως, αν και έχει ξεπεράσει τον κορονοϊό και δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ο 42χρονος παρουσιαστής από τη Θεσσαλονίκη νοσηλεύτηκε όχι μία, αλλά δύο φορές στο νοσοκομείο και η ιστορία του συγκλονίζει.

Έκατσα πέντε μέρες στο νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκα από την όγδοη μέχρι την δέκατη τρίτη. Βγήκα όμως και παρ’ όλο που έκανα το τεστ και βγήκα αρνητικός, την εικοστή μέρα είχα σύμπτωμα τη διάρροια γιατί είχε εξασθενήσει ο οργανισμός μου. Είχα ένα λιποθυμικό επεισόδιο, έπεσε η πίεσή μου και είχα και την πνευμονία που λαχανιάζεις εύκολα και αναγκαστικά μπήκα δεύτερη φορά στο νοσοκομείο και βγήκα μετά από τρεις μέρες. Τώρα είμαι αρκετά καλά. Δυνατός δεν είμαι όπως ήμουν πριν τον κορονοϊό, αλλά είμαι καλύτερα από ό,τι ήμουν στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος ανέφερε, ακόμα, πως έχει πολλούς φίλους που πέρασαν ελαφριά τον κορονοϊό κι ενώ γνώριζε πως είναι θανατηφόρος δεν περίμενε να τον περάσει έτσι. Μάλιστα, τόνισε πως τηρούσε τα μέτρα και πρόσεχε, ενώ δεν είναι από τους ανθρώπους που βγαίνουν και διασκεδάζουν. Όπως εξομολογήθηκε στον Αντώνη Σρόιτερ, δεν γνωρίζει ακόμα και τώρα πώς κόλλησε τον ιό, ενώ με το που ανέβασε δέκατα απομονώθηκε, αν και τελικά κόλλησε και η σύντροφός του.

«Μετά την τρίτη – τέταρτη μέρα είχα πάρα πολύ πυρετό. Ήταν ασταμάτητος. Είχε αρχίσει ο οργανισμός μου να λειτουργεί πολύ διαφορετικά. Έφτασα 39 με 39,5 πυρετό. Είχα 22 ώρες τη μέρα πυρετό εκτός από 12 με 2. Είναι σοκαριστικό» είπε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε μιλώντας εκ μέρος όλων των ανθρώπων που βίωσαν τον κορονοϊό τόσο βαριά όσο εκείνος.

Αυτή η ασθένεια μπαίνει μέσα σου, σε σκαλίζει, σε ακτινογραφεί… μπαίνει μέσα σου και κάθεται στα πνευμόνια σου με αποτέλεσμα να έχεις έλλειψη οξυγόνου. Προσπαθεί να βγάλει στην επιφάνεια τις αδυναμίες του οργανισμού σου. Ο πόνος ήταν αφόρητος λόγω της έλλειψης οξυγόνου. Έχω περάσει τη νόσο των ορειβατών και είναι παρόμοιο με αυτό. Κόντεψα να πεθάνω. Στην τρίτη με τέταρτη μέρα άρχισα να μην μπορώ να φάω. Την έβδομη με όγδοη μέρα είχα τάση για εμετό. Προσπαθούσα να σταματήσω τον πυρετό για να καταφέρω να φάω, αλλά τότε το έβγαζα. Την όγδοη μέρα άρχισα να βήχω και να βγάζω φλέματα με αίμα. Ήθελα να πιστέψω ότι είναι από το χυμό ρόδι που είχα πιει το πρωί αλλά το απόγευμα έβηξα ξανά και είχα πάλι αίμα. Είχα ένα βάρος στο στήθος, δύσπνοια, αλλά οκ, ανέπνεα.

Ο γνωστός παρουσιαστής τόνισε πως μπήκε την κατάλληλη στιγμή στο νοσοκομείο, αφού την επόμενη μέρα ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση, δεν μπορούσε να μιλήσει και το οξυγόνο του ήταν επίσης πολύ χαμηλό, ενώ είπε πως «Από τη στιγμή που πέρασε το 48ωρο και δεν διασωληνώθηκα μετά συνήλθα».

Ο Γιώργος Μαυρίδης δήλωσε, τέλος, πως βγήκε από το νοσοκομείο με δική του ευθύνη, καθώς γινόταν “πόλεμος” για ένα κρεβάτι κι όταν είδε ότι εκατό άτομα περίμεναν στην ουρά για να εξεταστούν και οι διπλανοί του δέκα μέρες δε γίνονταν καλύτερα και εκείνος σε πέντε μέρες ένιωθε τόσο καλά, είπε “αφήστε με να φύγω να πάρει το κρεβάτι κανένας άλλος που το έχει ανάγκη”.

Δες όσα είπε ο Γιώργος Μαυρίδης για τον κορονοϊό:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η εξομολόγηση του Γιώργου Μαυρίδη για τη μάχη με τον κορονοϊό που συγκλονίζει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα