Η Ευρώπη κάτω απ’ τη σκιά της τρομοκρατίας | Αμέτρητες πληγές και θλίψη για τα θύματα του Manchester

22:04 23/5/2017 - Πηγή: iPop
| Αμέτρητες

Η Ευρώπη βρίσκεται για ακόμα μια φορά κάτω απ’ τη σκιά της τρομοκρατίας, με την Βρετανία να μετράει τα θύματα της πολύνεκρης, αιματηρής επίθεσης στο Manchester το βράδυ της Δευτέρας. 22 νεκροί και 59 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της τραγωδίας. Ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά και έφηβοι που βρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν τη συναυλία της Ariana Grande. Ο ISIS έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, ενώ ταυτοποιήθηκε απ’ τις αρχές και ο βομβιστής αυτοκτονίας.

Ο

δράστης ταυτοποιήθηκε ως Salman Abedi. Ο 23χρονος σκοτώθηκε στο σημείο, αφού πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο κουβαλούσε. Η βόμβα φέρεται να μεταφέρθηκε μέσα σε τσάντα και να ήταν αυτοσχέδια και αρκετά «πρωτόγονη».

Ο δράστης είχε πάνω του την ταυτότητά του κι έτσι αναγνωρίστηκε.

Ο ίδιος ήταν Βρετανός πολίτης, με καταγωγή απ’ τη Λιβύη. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν «μοναχικό λύκο», ο οποίος έδρασε μόνος, χωρίς να έχει συνεργούς, ωστόσο, προς το παρόν κανένα σενάριο δεν έχει αποκλειστεί.

Οι έρευνες στρέφονται στο πώς κατάφερε ο Abedi να κατασκευάσει τη βόμβα και εάν είχε ομάδα ατόμων που τον βοήθησαν.

Το παρακάτω σχέδιο του Manchester Arena δείχνει ακριβώς το σημείο του σταδίου όπου σημειώθηκε η έκρηξη:

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι Αρχές έχουν στα χέρια τους ένα video στο οποίο φαίνεται ο βομβιστής να μπαίνει στο Manchester Arena. Η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση αυτοκτονίας.

Χιλιάδες άτομα έδωσαν το παρών στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ το βράδυ της Τρίτης θα γίνει αγρυπνία στο Manchester προκειμένου να αποτεθεί φόρος τιμής στα θύματα.

Martin Rickett/PA via AP

Θυμίζουμε πως λόγω της επίθεσης, αποφασίστηκε η αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας στη Βρετανία μέχρι νεωτέρας.

Τα μέτρα ασφαλείας σ’ όλη την χώρα είναι ενισχυμένα και η αστυνομική παρουσία θα είναι έντονη σε κάθε διοργάνωση κι εκδήλωση, ενώ ανέβηκε και το επίπεδο συναγερμού.

Καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για τις οικογένειες των θυμάτων

Το τοπικό ειδησεογραφικό μέσο Manchester Evening News το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για τις οικογένειες των θυμάτων. Ο στόχος ήταν 300.000 λίρες, αλλά μέσα σε λίγες ώρες η καμπάνια συγκέντρωσε ήδη τα χρήματα και ξεπέρασε και τον στόχο.

Διαβάστε ποια είναι τα πρώτα θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί:

Θρήνος για τα θύματα του τρομοκρατικού στο Manchester | Κραυγή αγωνίας για τους αγνοούμενους

Photo: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

The post Η Ευρώπη κάτω απ’ τη σκιά της τρομοκρατίας | Αμέτρητες πληγές και θλίψη για τα θύματα του Manchester appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα