Η Εθνοσυνέλευση κάνει λόγο για πραξικόπημα Μαδούρο

16:44 24/10/2016 - Πηγή: iPop

Για πραξικόπημα από την πλευρά του Μαδούρο κάνει λόγο η Εθνοσυνέλευση η οποία απευθύνει κάλεσμα στις ένοπλες δυνάμεις «να μην υπακούσουν σε αντισυνταγματικές διαταγές της κυβέρνησης».

Την ίδια στιγμή, το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας απειλεί να παραπέμψει τον Μαδούρο σε δίκη, μετά την ουσιαστική απαγόρευση συλλογής υπογραφών αναφορικά με την προκήρυξη δημοψηφίσματος, με το οποίο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα μπορούσε να

κηρυχθεί και επισήμως έκπτωτος.

Η ενιαία αντιπολίτευση, υπό το σχήμα «Στρογγυλή Τράπεζα της Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD), καλεί παράλληλα σε πρόωρες προεδρικές εκλογές με αίτημα το οποίο μέχρι στιγμής αρνείται ακόμη και να συζητήσει ο Μαδούρο όπως επίσης και το κυβερνών Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας.

Η Εθνοσυνέλευση να σημειωθεί, πως υιοθέτησε ψήφισμα στο οποίο σημειώνεται ότι «στη Βενεζουέλα έχει συντελεστεί πραξικόπημα και τομή στη συνταγματική τάξη».

Έτσι, το κοινοβούλιο ζητεί να δοθεί βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς για την υπεράσπιση του λαού της χώρας, τον διορισμό νέων δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά και νέας διοίκησης στην Εθνική Εκλογική Επιτροπή.

The post Η Εθνοσυνέλευση κάνει λόγο για πραξικόπημα Μαδούρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα