Η εποχή του παγωτού ήρθε κι εμείς έχουμε την πιο λαχταριστή συνταγή για παγωτό κακάο με 5 υλικά

17:15 5/5/2021 - Πηγή: iPop

Οι πρώτες βουτιές έγιναν, μας είδε ο ήλιος, ήπιαμε ουζάκια και το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να φάμε παγωτό! Η πιο λαχταριστή και εύκολη συνταγή για παγωτό κακάο με 5 υλικά!

Θα τη λατρέψουν τα παιδιά! Είναι τόσο νόστιμο αυτό το παγωτό που δεν θα θέλεις να τρως συνεχώς απ’ έξω. Με αγνά υλικά θα φτιάξεις το δικό σου σοκολατένιο παγωτό,

για να το σερβίρεις σε μπολάκι ή σε χωνάκι, όπως αγαπάς καλύτερα!

Η συνταγή δεν περιέχει έξτρα ζάχαρη, παρά μόνο εκείνη που έχει μέσα το ζαχαρούχο γάλα. Εάν θέλεις, όμως, να φτιάξεις κάτι ακόμα πιο υγιεινό, αντικατάστησε το ζαχαρούχο με απλό γάλα ή κρέμα γάλακτος και πρόσθεσε λίγο μέλι!

Φτιάχνουμε παγωτό σοκολάτα, χωρίς καθόλου ζάχαρη, με αβοκάντο!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:3 κούπες φρέσκο γάλα1 συσκευασία (400 γραμμαρίων) ζαχαρούχο γάλαΛίγη βανίλια1 κούπα κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη1 κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια ή 250 γραμμάρια σταγόνες σοκολάταςΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή για παγωτό κακάο;Βάζουμε σε ένα κατσρολάκι το γάλα με τη βανίλια.Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο κακάο και το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας σε μέτρια θερμοκρασία για να μην μας καεί το γάλα.Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, αφαιρούμε το κατσαρολάκι απ’ το μάτι.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.Εάν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα εκεί για να το παγώσουμε. Εναλλακτικά, το βάζουμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να αρχίσει παγώνει.Σε εκείνο το στάδιο χτυπάμε λίγο το μείγμα με το μίξερ χειρός -προαιρετικά- εάν εθέλουμε να αφρατέψει και βάζουμε ξανά στην κατάψυξη. Προσοχή, δεν πρέπει να έχει παγώσει κανονικά το παγωτό όταν το χτυπήσουμε με το μίξερ.Αφού το χτυπήσουμε, βάζουμε και τα κομματάκια κουβερτούρας κι αφήνουμε το παγωτό μας να παγώσει καλά.Σερβίρουμε με το αγαπημένο μας topping!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η εποχή του παγωτού ήρθε κι εμείς έχουμε την πιο λαχταριστή συνταγή για παγωτό κακάο με 5 υλικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα