Διεθνη μμε:οι ελληνες νιωθουν προδομενοι απο τον τσιπρα...

17:31 5/2/2016 - Πηγή: Fimotro
H Αθήνα στις φλόγες, σχολιάζει ο διεθνής Τύπος αναφερόμενος στα χθεσινά ...
βίαια επεισόδια μεταξύ αναρχικών και αστυνομικών στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Ήταν μία κινητοποίηση ρεκόρ κατά την οποία οι Έλληνες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό που προωθεί ο Τσίπρας και που θέλουν οι πιστωτές των Αθηνών, γράφουν πολλά δημοσιεύματα επισημαίνοντας
πως, πολλοί Έλληνες θεωρούν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός τους έχει προδώσει αφού είχε υποσχεθεί ότι θα βάλει τέλος στην πολιτική της λιτότητας.

Daily Mail

"H Αθήνα στις φλόγες" είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας "Daily Mail" που σχολιάζει τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις νέες μεταρρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό που προωθεί η κυβέρνηση των Αθηνών. Αρχικά οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές , εν συνεχεία όμως ξέσπασαν βίαια επεισόδια μεταξύ ορισμένων διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από από την ελληνική βουλή αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων ενάντια σε δεκάδες αναρχικούς κουκουλοφόρους την ώρα που πλανόδιοι πωλητές , τουρίστες αλλά και περαστικοί έτρεχαν να σωθούν.

Ο Έλληνας συνταξιούχος Γιάννης Κουβαλάκης θεωρεί πως ο Τσίπρας πρόδωσε τον ελληνικό λαό αφού είχε υποσχεθεί ότι θα βάλει τέλος στην πολιτική της λιτότητας, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Sudοuest

Γενική απεργία και διαδήλωση ρεκόρ στην Ελλάδα ενάντια στα μέτρα λιτότητας, είναι το τίτλος της γαλλικής εφημερίδας "Sudouest".

Oι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: Σαράντα χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα, 14 χιλιάδες στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχοντας σε γενική απεργία, η κινητοποίηση αυτή ήταν η πιο μαζική από την άνοδο στην εξουσία της Αριστεράς στην Ελλάδα τον Ιανουάριο.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην νέα μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό που προωθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και που θέλουν οι πιστωτές της Ελλάδας. Ο Αλέξης Τσίπρας που κατηγορείται από πολλούς Έλληνες ότι τους έχει προδώσει, υπερασπίζεται αυτή την μεταρρύθμιση", προσθέτει το γαλλικό μέσο.

Rfi

Η Ελλάδα παρέλυσε από την απεργία ενάντια στη μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό , γράφει στην ιστοσελίδα του το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο "Rfi" επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την τρίτη κινητοποίηση από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπήρξαν πολλά πανό με το σύνθημα: "Μην αγγίζετε τις συντάξεις", προσθέτει το γαλλικό μέσο.

Le Point

To ΔΝΤ δεν θέλει να εφαρμόσει δρακόντειους νόμους στην Ελλάδα, είναι ο τίτλος του γαλλικού περιοδικού Le Point σχολιάζοντας τις δηλώσεις της επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, Kριστίν Λαγκάρντ. Επισημαίνει ακόμη πως η Γαλλίδα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ αναγνωρίζει πως ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες.

Levif

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το βελγικό δίκτυο Levif το οποίο υποστηρίζει πως το ΔΝΤ δεν θέλει να επιβάλει δρακόντειους νόμους στην Ελλάδα.

Το δίκτυο υπογραμμίζει επικαλούμενο τις δηλώσεις της επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού πως, η Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε πως οι προσπάθειες των Αθηνών για την μεταρρύθμιση των συντάξεων θα πρέπει να συνεχιστούν. Οι δηλώσεις της γενικής διευθύντριας έγιναν στην ώρα που στη χώρα είχε παραλύσει από γενική απεργία.
Keywords
Τυχαία Θέματα