Η διατροφή για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές!

15:00 4/1/2020 - Πηγή: iPop

Έφαγες πολύ τώρα στις γιορτές και νιώθεις φουσκωμένος; Θες να επανέλθεις σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής; Τότε ακολούθησε μια διατροφή για αποτοξίνωση που θα σε ισορροπήσει μετά το φαγοπότι των γιορτών. 

Όσο κι αν έφαγες κι ήπιες στις γιορτές δεν έχει πια σημασία. Αυτό που πρέπει να σε νοιάζει τώρα είναι να διώξεις τις τοξίνες από τον οργανισμό σου με μια διατροφή για αποτοξίνωση και να αρχίσεις και πάλι να τρως σωστά.

Σκοπός είναι με αυτή τη διατροφή να τρως υγιεινά, βοηθώντας τον μεταβολισμό σου. Μια καλή διατροφή

για αποτοξίνωση δεν έχει σαν στόχο να σε αδυνατίσει, αλλά να σε βοηθήσει να απομακρύνεις τις τοξίνες και να σε εντάξει σε μια πιο υγιεινή διατροφή.

Τι πρέπει να κάνεις;Μην ξεχνάς να τρως κάθε μέρα πρωινό, που θα σου δίνει ενέργεια και θα βοηθάει τον μεταβολισμό σου.5 μικρά γεύματα κάθε μέρα για να ισορροπήσεις τον μεταβολισμό σου.Πίνε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να ενυδατώνεσαι και να αποβάλεις τις τοξίνες από τα νεφρά.Μην ξεχνάς να τρως φρούτα και λαχανικά εποχής, που κατά προτίμηση να είναι βιολογικά.Διατροφή με άπαχο κρέας, ψάρι, φρούτα, λαχανικά, άπαχα γαλακτοκομικά και ελαιόλαδο που δεν θα επιβαρύνουν τον οργανισμό σου με τοξίνες.Πες «όχι» στα τηγανιτά.Περιόρισε την κατανάλωση αλατιού.Απόφυγε τα γλυκά, την κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα, καθώς και όλα αυτά τα dressing στα φαγητά σου.Προτίμησε τα φυσικά μυρωδικά και μπαχαρικά και δημιούργησε τις δικές σου σάλτσες από πορτοκάλια, λεμόνια, λίγο μέλι και κουρκουμά.Χρησιμοποίησε στα φαγητά σου τον κρόκο Κοζάνης, τον κουρκουμά και το τζίντζερ.Γυμνάσου!

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις στο έπακρο τη διατροφή σου, αν σου είναι δύσκολο. Απλά πρέπει να περιορίσεις σημαντικά τα λιπαρά και να αρχίσεις να καταναλώνεις περισσότερα φρούτα και λαχανικά και να πίνεις νερό. Αυτά σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα γυμναστικής της προτίμησής σου θα σε αναζωογονήσουν!

Διάβασε ακόμα:

5 χρήσιμες συμβουλές για καθημερινή αποτοξίνωση!

Photo: unsplash/Louis Hansel

Το άρθρο Η διατροφή για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα