Η διάθεσή σου επηρεάζει τον τρόπο που δουλεύεις

20:38 26/8/2020 - Πηγή: iPop

Νομίζεις ότι η διάθεση σου δεν παίζει ρόλο στην απόδοση που έχεις στον εργασιακό σου χώρο; Φυσικά και κάνεις λάθος! Όταν έχεις θετική διάθεση, όλα είναι πιο έντονα και φυσικά οι ρυθμοί στους οποίους μπορείς να δουλέψεις είναι πιο γρήγοροι και αποδοτικοί. Απ’ την άλλη, η απόδοση στη δουλειά σου πέφτει όταν ξυπνάς και τα βλέπεις όλα μαύρα.

Πώς μπορείς να το αλλάξεις αυτό; Απομακρύνοντας τα αρνητικά απ’ την καθημερινότητά σου και βλέποντας τη ζωή με πιο θετικό μάτι!

PexelsΠώς, λοιπόν, θα αυξήσεις την απόδοση στη δουλειά σου αλλάζοντας διάθεση;Βάλε στόχους! Μη αφήνεις τα πράγματα
στη τύχη τους. Σκέψου πόσα έχεις να κάνεις και πως μπορείς να ανταπεξέλθεις. Προσοχή, οι στόχοι σου για να υλοποιηθούν πρέπει να είναι άμεσοι και όχι μακροπρόθεσμοι γιατί υπάρχει κίνδυνος να επαναπαυθείς και να τους αμελήσεις.
Unsplash/Mathilde LMDΑπομόνωσε τις κακίες σκέψεις που θα δηλητηριάσουν το μυαλό σου. Σκέψου θετικά και φτιάξε ένα «θετικό σχέδιο» για να το πώς μπορούν να κυλήσουν τα πράγματα και προσπάθησε να το κάνεις πραγματικότητα. Μην αναλώνεσαι σε πράγματα που μπορεί να σου τραβήξουν την προσοχή που στην ουσία δεν αποτελούν και δικό σου πρόβλημα, αλλά ξένο.Πάρε μια βαθιά ανάσα και γέμισε τα πνευμόνια σου με καθαρό αέρα! Όταν κάτι σε νευριάζει και σου χαλάει τη διάθεση νιώθεις ότι η αναπνοή σου κόβεται. Μην αφήνεις την οργή να σε διαπεράσει! Πήγαινε μια βόλτα ή άνοιξε το παράθυρο και πάρε βαθιές ανάσες εισπνέοντας και εκπνέοντας δυνατά τον αέρα. Αμέσως θα ξεφύγει το μυαλό σου και θα χαλαρώσεις! Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις και την κλασική μέθοδο του να μετρήσεις μέχρι το 10 πριν αντιδράσεις.
PixabayΠάτα στα πόδια σου για να μην παγιδευτείς στην κακή σου διάθεση και τις αρνητικές σκέψεις όταν βρίσκεσαι στη δουλειά. Κάνε, λοιπόν, ένα κολπάκι (που πιάνει). Τοποθέτησε τα πόδια σου σταθερά στο δάπεδο (είτε σε όρθια είτε σε καθιστή θέση) και αισθάνσου τη σόλα του παπουτσιού σου να πιέζει το έδαφος. Αυτό θα σε βοηθήσει να νιώσεις ότι πατάς σε στερεό έδαφος και θα σε απαλλάξει από την κακή διάθεση. Θα σε γεμίσει σιγουριά και δύναμη να αντέξεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

5 τρόποι να βρεις κουράγιο να πας στη δουλειά όταν δεν έχεις καμία όρεξη

Photo: Pexels

Το άρθρο Η διάθεσή σου επηρεάζει τον τρόπο που δουλεύεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα