Η «χρυσή τομή» για το χρέος αναζητείται στη σύνοδο των G7 στην Ιταλία

07:48 12/5/2017 - Πηγή: iPop

Η «χρυσή τομή» για το χρέος αναζητείται στη σύνοδο των G7 στην Ιταλία, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από δηλώσεις αξιωματούχων στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Θυμίζουμε ότι και Αμερικανός αξιωματούχος είχε αποκαλύψει πως θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα, αν και επισήμως δεν βρίσκεται εντός της ατζέντας.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters, τα στελέχη των Κυβερνήσεων και της Ευρωζώνης που βρίσκονται στο Μπάρι της Ιταλίας για τη σύνοδο των ΥΠΟΙΚ και των κεντρικών τραπεζιτών, αλλά και τα μέλη του ΔΝΤ, έχουν συνάντηση νωρίς το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να συζητήσουν πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Μπορεί επισήμως το χρέος να μην είναι στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου, ωστόσο, θα συζητηθεί καθώς οι βασικοί «παίκτες» θα δώσουν το παρών.

«Φυσικά θα συζητηθεί η Ελλάδα, όλοι οι παίκτες – κλειδιά είναι εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά ένας απ’ τους αξιωματούχους.

Το Reuters αναφέρει πως στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι εξής παράγοντες:

Wolfgang Schäuble, υπουργός Οικονομικών της ΓερμανίαςJeroen Dijsselbloem, πρόεδρος του EurogroupPierre Moscovici, Ευρωπαίος Επίτροπος ΟικονομικώνMichel Sapin, υπουργός Οικονομικών της ΓαλλίαςOι επικεφαλής του ΔΝΤ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Αμερικανική Κυβέρνηση, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, περιμένει την οριστική συμφωνία Κυβέρνησης- Θεσμών και μετά θα γνωστοποιήσει τις δικές της θέσεις. Οι ΗΠΑ, ωστόσο, τάσσονται υπέρ μιας λύσης στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους, υποστηρίζοντας τις απόψεις του ΔΝΤ.

The post Η «χρυσή τομή» για το χρέος αναζητείται στη σύνοδο των G7 στην Ιταλία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα