Η άβολη στιγμή που καταλαβαίνεις ότι δεν αγαπάς τη δουλειά σου

19:45 18/4/2022 - Πηγή: iPop

«Δεν αγαπώ τη δουλειά μου»! Δεν το είπε ποτέ με τα λόγια της αλλά όλα το έδειχνε όλη της η διάθεση, όλο της το στήσιμο και το πρόσωπο που δεν χαμογέλασε ποτέ. Πήγαμε τις προάλλες με τις συναδέλφους για πρωινό και η εικόνα της κοπέλας που σέρβιρε και δεν ήθελε καθόλου να είναι εκεί αλλά ευχόταν να είναι κάπου αλλού, ήταν τόσο στενάχωρο και ένας λόγος που με έβαλε σε σκέψεις πολλές. Θυμήθηκα και εγώ τον εαυτό μου όταν ήμουν απογοητευμένη που δούλευα σε μια δουλειά που δεν αγαπούσα και ένιωθα ότι με ξοδεύω κάθε πρωί που ντυνόμουν για να πάω σε εκείνο το γραφείο. Έψαχνα απεγνωσμένα την έξοδο αλλά

ποτέ δεν έβρισκα τη δύναμη να τα παρατήσω και να φύγω. Με βλέπω σήμερα που είμαι ένας άλλος άνθρωπος και δεν θεωρώ ότι η δουλειά είναι αγγαρεία, δεν φεύγω από το σπίτι μου με βαριά καρδιά, δεν αφήνω τα παιδιά μου και νιώθω ότι κάνω κάτι κακό, αντίθετα νιώθω πιο πλήρης, παραγωγική και δημιουργική από ποτέ.

5 λόγοι για τους οποίους δεν αγαπώ τη δουλειά μουΔεν εκτιμώ τον εργοδότη μου. Δεν έχουμε τις ίδιες αξίες.Δεν αποδέχομαι το σεβασμό για το έργο που προσφέρω.Δεν μου αρέσει η συγκεκριμένη δουλειά και την κάνω μόνο για βιοποριστικούς λόγος, είναι η μετάβαση για τον επόμενο σταθμό.Δεν είναι καλός ο μισθός. Δεν εξελίσσομαι.


The only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle

Steve JobsΔεν γίνεται αλλιώς

Δεν είσαι «κακός» στη δουλειά σου επειδή είσαι τεμπέλης, επειδή είσαι άχρηστος, επειδή δεν αγαπάς τον κόσμο και τους πελάτες, αλλά γιατί είσαι σε μια δουλειά που δεν αγαπάς. Σκέφτομαι λοιπόν πόσο διαφορετική θα ήταν και η δική μας εμπειρία ως πελάτες σε αυτό το καφέ αν η σερβιτόρα λάτρευε τη δουλειά της και μας φερόταν διαφορετικό τρόπο.

Και εκείνη θα τη βιώνε διαφορετικά, έχοντας ευχάριστη διάθεση που έχουμε κάποιες φορές οι πελάτες με τους ανθρώπους που εργάζονται και δεν το κάνουμε για κάποιο όφελος αλλά γιατί είναι ωραίο αυτό, το να έχεις δηλαδή καλή διάθεση χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο.

Εύχομαι η κοπέλα αυτή να βρει αυτό που της ταιριάζει στη ζωή και να μην ξοδεύει πια τις μέρες της σε αυτό το μαγαζί που δεν τις αρέσει. Εύχομαι να βρει αυτό που της αρέσει και να βγει από μέσα της όλη η λάμψη που κρύβει.

Εκεί που συναντιέται το ταλέντο με το πάθος και την αποστολή! Με απλά λόγια, πώς να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα;

Όταν περάσει η περιόδος του μέλιτος

Τα μέλια είναι κάτι που υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις που έχουμε στη ζωή, είτε φιλικές, είτε συντροφικές, είτε επαγγελματικές. Κάποια στιγμή περνά ή φάση αυτή που όλα είναι ρόδινα και χρειάζεται να προσπαθήσεις περισσότερο. Που χρειάζεται να δώσεις το κάτι παραπάνω. Όταν σε αυτή τη φάση παραμείνεις πιστός σε αυτό, παρόλο που δεν σου αρέσει το ίδιο με χθες, τότε καταφέρνεις να κάνεις την υπέρβαση και να γίνεις σταδιακά καλύτερος στο αντικείμενό σου.

Να είσαι πιστός σε ό,τι κάνεις να δεσμεύεσαι να το κάνεις δίνοντας πάντα το 100% του εαυτού σου. Όχι για να ικανοποιήσεις τον πελάτη, τον εργοδότη, το φίλο σου ή τους γονείς σου. Το κάνεις μόνο για σένα. Ξέρεις ότι εσύ έβαλες τα δυνατά σου και αφιερώθηκες σε αυτό και το υπηρέτησες με όλες σου τις δυνάμεις.

Τα SOS σημάδια για να εντοπίσεις ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον από τη συνέντευξη και να φύγεις μακριά

Μην κάθεσαι και γκρινιάζει και λες, δεν αξίζει το αφεντικό μου να δώσω όλη μου την ενέργεια στη διάρκεια που είσαι στη δουλειά, ή δεν αξίζει ο πελάτης, ή δεν αξίζει ο μισθός μου για όλη αυτήν την κούραση. Να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις ανεξάρτητα αν σε βλέπει κάποιος ή όχι. Να είσαι καλός για σένα και να ξέρεις ότι ο άνθρωπος αυτός δεν χάνεται ποτέ στη ζωή. Εσύ βελτιώνεσαι καθημερινά και ταυτόχρονα βελτιώνεις την υπηρεσία που προσφέρεις ή το προϊόν.

Αν δεν αντέχεις άλλο

Επικοινώνησε τις ανάγκες σου, δείξε το εργασιακό σου ημερολόγιο και με παραδείγματα ουσιαστικά, ζήτα εκείνα που σου αξίζουν αλλιώς βρες τον δρόμο και τρόπο της διαφυγής. Μη σταματήσεις να ψάχνεις αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένο. Αυτό που σε παθιάζει, αυτό που σκέφτεσαι συνεχώς. Ψάξε ευκαιρίες ή δημιούργησε νέες για να ζήσεις τη ζωή που πάντα περίμενες. Τη ζωή που σου αξίζει! Δεν είναι για τους λίγους όλα αυτές οι ιστορίες επιτυχίες που διαβάζεις στα άρθρα και στα βιβλία. Είναι για όλους μας.

Κάνε το επόμενο βήμα και να ξέρεις ότι όλα όσα έζησες σε αυτήν τη δουλειά που δεν αγάπησες, όλα όμως, είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να θέσεις τις βάσεις για τη νέα δουλειά που θα πας. Τι δεν θα επιτρέψεις, τι δεν θες, τι θες. Ξεκαθαρίζει κατά πολύ τον τρόπο που θα χαράξεις την νέα σου επαγγελματική σου ταυτότητα οπότε μόνο ευγνώμων μπορεί να είσαι γι αυτήν την δουλειά.

Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου; 7 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να τον ανακαλύψεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η άβολη στιγμή που καταλαβαίνεις ότι δεν αγαπάς τη δουλειά σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η άβολη στιγμή που καταλαβαίνεις ότι δεν αγαπάς τη δουλειά σου,