Η ανατριχιαστική στιγμή που παιδάκι με αυτισμό τραγουδάει για πρώτη φορά

14:56 19/9/2019 - Πηγή: iPop

Ένα παιδάκι με αυτισμό έχει προκαλέσει συγκίνηση σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αφού η οικογένειά του δημοσίευσε στα social media ένα video με τη στιγμή που τραγουδάει για πρώτη φορά!

Ο Justin Kiely απ’ το Δουβλίνο της Ιρλανδίας διαγνώστηκε με αυτισμό όταν ήταν τριών ετών κι έκρυβε το φοβερό ταλέντο του στο τραγούδι απ’ τους γονείς μέχρι πρόσφατα.

Ο πλέον 9χρονος Justin

αντιμετώπιζε πρόβλημα κάθε φορά που βρισκόταν σε χώρο με πολύ δυνατούς ήχους και θόρυβο, έτσι οι γονείς του απέφευγαν να τον πηγαίνουν σε πάρτι και μέρη όπου υπήρχε πολύς κόσμος.

Η ευαισθησία του στον ήχο λόγω του αυτισμού, έκανε τους γονείς του να τον κρατούν μακριά από δυνατή μουσική ή οποιοδήποτε θόρυβο θα μπορούσε να τον αναστατώσει.

Μια μέρα ο Justin, αφού είχε γυρίσει απ’ το σχολείο, ζωγράφιζε όταν ξεκίνησε να τραγουδάει το «Hallelujah», αφήνοντας τους γονείς του με το στόμα ανοιχτό με την αγγελική φωνή του!

Η μητέρα του, Andrea Kiely, τράβηξε video τον γιο της να τραγουδάει τον «ύμνο» του Leonard Cohen.

Πλέον, το video έχει γίνει viral και η μητέρα του δηλώνει πως, ενώ ήξεραν πάντα ότι έχει ωραία φωνή, εκείνος πάντα απλά ζωγράφιζε κι ακολουθούσε την καθημερινή του ρουτίνα. Ήταν η πρώτη φορά που τον άκουσαν να τραγουδάει και φυσικά ανατρίχιασαν!

Όταν ξεκίνησε να τραγουδάει, χαμήλωσα λίγο τη μουσική που έπαιζε από πίσω, πήρα το τηλέφωνό μου και άρχισα να το καταγράφω!

Ο Justin δεν μπορούσε να μιλήσει μέχρι τα 3 του χρόνια και πλέον είναι σε θέση να τραγουδάει! Είναι εντυπωσιακό!

Αμέσως μετά την πρώτη του ερμηνεία, οι γονείς του Justin μίλησαν στην ειδική δασκάλα του σχολείου γι’ αυτό, και πλέον ο 9χρονος είναι μέλος της χορωδίας του σχολείου, κάτι που απολαμβάνει όσο τίποτα άλλο.

Ο Justin, ο οποίος είναι μεγάλος φαν του Ed Sheeran, έχει βάλει στόχο να μπορέσει κάποια στιγμή στο μέλλον να δηλώσει συμμετοχή στο X Factor.

Η μητέρα του ανέβασε το video για να δείξει σ’ όλο τον κόσμο ότι ο αυτισμός δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά η αρχή ενός άλλου!

Δες το video με το παιδάκι με αυτισμό τραγουδάει για πρώτη φορά:

Σημειώνεται πως ενώ μερικοί άνθρωποι με αυτισμό έχουν μαθησιακές δυσκολίες και θέματα ανάπτυξης, κάποιοι άλλοι έχουν υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό (ΗΡΑ). Εκείνοι με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό συχνά έχουν μέσο όρο IQ άνω του μέσου όρου, ενώ μπορεί να χρειαστεί ν’ αγωνιστούν για να ανταπεξέλθουν σε καθημερινές κοινωνικές καταστάσεις.

Διάβασε ακόμα:

4 πράγματα που ένα άτομο με αυτισμό θέλει να ξέρεις

Το άρθρο Η ανατριχιαστική στιγμή που παιδάκι με αυτισμό τραγουδάει για πρώτη φορά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η ανατριχιαστική στιγμή που παιδάκι με αυτισμό τραγουδάει για πρώτη φορά,