Η ανάγκη για αποσυμφόρηση της Σάμου συμφωνήθηκε στη σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό

19:14 11/10/2016 - Πηγή: iPop

Ακόμα μια σύσκεψη υπό τον Αλέκο Φλαμπουράρη έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το προσφυγικό, με την Σάμο να βρίσκεται αυτή τη φορά στο επίκεντρο.

Κατά την σύσκεψη υπογραμμίστηκε η ανάγκη για αποσυμφόρηση του νησιού αλλά και για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας των προσφύγων. Ιδιαίτερη φροντίδα θα πρέπει μάλιστα να δοθεί στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και τις ευάλωτες ομάδας.

Τι άλλο συμφωνήθηκε κατά την σύσκεψη;Η επιτάχυνση των διαδικασιών των Επιτροπών Ασύλου και ΠροσφυγώνΗ ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου με προσωπικό (από 3 στελέχη
που είχε τον Ιούνιο θα έχει 28 το Νοέμβριο)Η αναγκαιότητα δημιουργίας κλειστής δομής φιλοξενίαςΗ συνέχεια και ενίσχυση της παρακολούθησης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από τα παράλια της ΤουρκίαςΔραστηριοποίηση των ΜΚΟ σε συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής ΠολιτικήςΗ λήψη ειδικών μέτρων ανακούφισης των κατοίκων της Σάμου και αντιμετώπισης των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων.

Ο δήμαρχος της Σάμου αλλά και περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προτείνουν η κλειστή δομή φιλοξενίας να δημιουργηθεί εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Ο Γιάννους Μουζάλας είχε, ωστόσο, ενστάσεις για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε εδώ όσα είχαν συμφωνηθεί στην προηγούμενη σύσκεψη για το προσφυγικό προ ολίγων ημερών.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Η ανάγκη για αποσυμφόρηση της Σάμου συμφωνήθηκε στη σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα