Η ΑΕΚ θα αποκτήσει -επιτέλους- δικό της γήπεδο

14:48 7/4/2017 - Πηγή: iPop

Η ΑΕΚ θα αποκτήσει -επιτέλους- δικό της γήπεδο καθώς κατατέθηκε το σχετικό νομοσχέδιο. Υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών η έκδοση οικοδομικής άδειας για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Χαρμόσυνα νέα για όλους του φιλάθλους της ΑΕΚ καθώς κατατέθηκε η τροπολογία στην Βουλή

για το γήπεδο της και όλα βρίσκονται στα χέρια του Υπουργείου Υποδομών, καθώς η έκδοση οικοδομικής άδειας βρίσκεται στην αρμοδιότητα του. Επίσης, περνάνε στο υπουργείο οι εκκρεμότητες που υπήρχαν για την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς».

Με την τροπολογία αυτή, συμπληρώνονται συγκεκριμένες διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού και ορίζεται ότι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποτελούν η έγκριση των μνημονευόμενων μελετών καθώς και η έκδοση σχετικών βεβαιώσεων που απαιτούνται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας ή και της κατασκευής και επίβλεψης των αντίστοιχων έργων, σε περίπτωση ανέγερσης αθλητικών εγκαταστάσεων χωρητικότητας άνω των 15.000 θεατών.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι προτεινόμενες διατάξεις εφαρμόζονται και για τις εκκρεμείς αιτήσεις έγκρισης των απαιτούμενων μελετών των προαναφερομένων έργων.

Η τροπολογία που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος «Τροποποιήσεις διατάξεων της Δασικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» υπογράφουν οι Υπουργοί:Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου ΣταθάκηΥποδομών και Μεταφορών, Χρήστου ΣπίρτζηΕσωτερικών, Πάνου ΣκουρλέτηΠολιτισμού και Αθλήτισμού, Λυδίας Κονιόρδου και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.Mε την τροπολογία ορίζεται η αρμοδιότητα για:την έγκριση των κυκλοφοριακών, τεχνικών, υποστηρικτικών μελετών και αυτή της υψομετρικής οδούτην έκδοση σχετικών βεβαιώσεων που απαιτούνται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας ή και της κατασκευής και επίβλεψης των αντίστοιχων έργων, σε περίπτωση ανέγερσης αθλητικών εγκαταστάσεων χωρητικότητας άνω των 15.000 θεατών, ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία εδώ!

The post Η ΑΕΚ θα αποκτήσει -επιτέλους- δικό της γήπεδο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα